Αέρας κοπανιστός οι φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Ο κόσμος πηδάει από τα παράθυρα και η κυβέρνηση μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντελως αποκομμένος από την ελληνική πραγματικότητα και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας για άλλη μια φορά ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Την ώρα που η κυβέρνηση του με το λάστιχο ωράριο σαρώνει και ανατρέπει προς το χειρότερο τις εργασιακές σχέσεις ενώ η πλειοψηφία των νοικοκυριών φυτοζωεί λόγω της οικονομικής καταστροφής που έχει επιφέρει το βάρβαρο και παρατεταμένο lockdown ανακοινώνει φύκια και μεταξωτές κορδέλες για φοροελαφρύνσεις.

Καλά δεν έχεις 5 ευρώ;

Μειώνεται από φέτος -αλλά πια σε μόνιμη βάση- για όλα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 55%. Έτσι ανατρέπονται οι αυξήσεις της προκαταβολής φόρου που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεύτερον. Μειώνεται -πάλι σε μόνιμη βάση- για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 80% από το ‘22. Ειδικά για φέτος όμως μειώνεται ακόμα περισσότερο, στο 70%.

Τρίτον. Μειώνεται σε μόνιμη βάση από το 2022, για το φορολογικό έτος δηλαδή του ‘21, ο συντελεστής φόρων όλων των νομικών προσώπων και όλων των νομικών οντοτήτων από το 24% στο 22%. Δηλαδή σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από αυτά που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, που θυμίζω ήταν στο 28%. Υπενθυμίζω ότι προηγήθηκε, πέρυσι, η μεγάλη μείωση στον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, από το 22% στο 9%.

Τέταρτον. Επεκτείνεται η μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και για το 2022.

Πέμπτον, επεκτείνεται -μπορούμε πια να το επιβεβαιώσουμε και επίσημα- η αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και για το έτος 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ