Ψυχρολουσία από τις δηλώσεις Δένδια για τα πετρέλαια στο Αιγαίο! (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για γεωτρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δηλωσε ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στο αραβικό δίκτυο Arab News και μας έβαλε σε περίεργες σκέψεις.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Δένδιας δηλωσε:

Αναλύοντας τις διαμάχες που εμπλέκουν την Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο σχετικά με τη γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Νίκος Δένδιας είπε: «Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο, για να βρει πετρέλαιο, για έναν πολύ, πολύ απλό λόγο:

«Χρειαζόμαστε 10 ή 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό από το πετρελαιο της Σαουδικής Αραβίας για παράδειγμα. Έτσι, δεν οραματίζομαι την Ελλάδα ως χώρα παραγωγής πετρελαίου!

«Και με όλο τον σεβασμό, το Αιγαίο, για παράδειγμα, είναι ένας επίγειος παράδεισος. Δεν σκοπεύουμε να μετατραπεί σε «κόλπο του Μεξικού».

Η Ελλάδα επιθυμεί να έχει πολύ καλές σχέσεις με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, αλλά η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Αυτά είπε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Και πλέον η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει εάν τα είπε για να καλοπιάσει τους άραβες ή εάν είναι πλέον η επίσημη κυβερνητική πολιτική στο θέμα διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσογείο.

Υ.Γ. Στην Ελλάδα γενικότερα οι τοποθετήσεις των πολιτικών μας για τα κοιτάσματα του πετρελαίου και τον ορυκτό μας πλούτο είναι πάντα αρκετά περίεργες.

Με εξαίρεση τον Κωνσταντίνο Καραμανλή οι υπόλοιποι δεν ενθουσιαζόντουσαν   και τόσο πολύ.

Μαλιστα ο Παπανδρέου βρήκε πετρέλαιο μέσα σε δυο χρόνια.

Λέτε να είχε δίκιο τελικά ο Τσακωνας με όσα έλεγε στο Μαθε παιδί μου γράμματα για τον ορυκτό μας πλούτο;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ