Νέα τουρκική πρόκληση με προπαγανδιστικό ντοκιμαντέρ για τη «Γαλάζια Πατρίδα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα περιμένουμε να περάσουν δύο τρεις ημέρες προτού να κάνουμε διάβημα για τις παραβιάσεις της κυριαρχίας μας, στην Τουρκία συνεχίζουν να χτίζουν το αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας», προκειμένου να πειστούν οι πολίτες ότι είναι οι «κακοί Ελληνες», που απειλούν την Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες ημέρες, συγκεκριμένα την Τρίτη 27 Απριλίου, θα μεταδοθεί από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της Τουρκίας ένα νέο «ντοκιμαντέρ για τα θαλάσσια δικαιώματα της Τουρκίας στις γύρω θάλασσες», με τίτλο «Γαλάζια Πατρίδα». Φυσικά, η προβολή του δεν θα περιοριστεί στο εσωτερικό της Τουρκίας, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάει και στο εξωτερικό, προκειμένου να υποσκάψει περαιτέρω την αντίληψη περί Διεθνούς Δικαίου, αναπαράγοντας τα δόλια επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς.
«Τα δικαιώματα θαλάσσιας κυριαρχίας της Τουρκίας στη Μεσόγειο, στον Εύξεινο Πόντο και στο Αιγαίο πέλαγος, που βασίζονται σε διεθνείς συνθήκες, καθώς και το καθεστώς της Λιβύης ως θαλάσσιου γείτονα της χώρας θα είναι μερικά από τα κύρια θέματα του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης πολλά μέχρι τώρα άγνωστα γεγονότα», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Στην παραγωγή φυσικά συμμετείχε και ο «αρχιτέκτονας» του τουρκολιβυκού μνημονίου Τζιχάτ Γιαϊζί και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι, ενώ τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν σε μόλις 40 ημέρες… Εμείς εδώ ακόμη συζητάμε γύρω από τα αυτονόητα και αυτοπεριοριζόμαστε στα 6 μίλια του κ. Γεραπετρίτη!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ