Όλο λόγια και φιέστες! Ούτε ένα ευρώ τσακιστό δεν έχει δει η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμειο Ανάκαμψης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αερας κοπανιστός τα δισεκατομμύρια που υποσχόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ευρωπαϊκό ταμειο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό και στήθηκε η περιβόητη επιτροπή Πισσαρίδη, προκειμένου τα υποτιθέμενα λεφτά να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Μόνο που από τότε, τον Σεπτέμβριο του 2020 που θα άρχιζαν δήθεν να καταφθάνουν τα ευρώ, η χώρα δεν έχει δει ούτε ένα ευρώ καθώς το περιβόητο ταμείο ανάκαμψης δεν διαθέτει ούτε σεντ! Αφού για να εξοικονομήσει τα 750 δις, θα έπρεπε να έχει δανειστεί. Για να δανειστεί όμως θα πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση από τα 27 κοινοβούλια των κρατών μελών.

Ήδη έχουμε την τρικλοποδιά από την Γερμανία, όπου το συνταγματικό δικαστήριο έχει συλλέξει πρόσφυγες τις οποίες και μελετά. Μπορεί να απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα ότι κι αν διαβάζετε. Αντίθετα, η συμπεριφορά του δείχνει ότι οι πρόσφυγες που γίνονται κατά του ταμείου ανάκαμψης έχουν συνταγματική βάση.

Υπάρχουν όμως ακόμα εννιά κράτη – μέλη που δεν έχουν εγκρίνει το σχέδιο. Μπορεί χώρες όπως η Ρουμανία και η Ολλανδία που το καθυστερούν να μην εμπνέουν ανησυχία για τις προθέσεις τους, υπάρχουν όμως χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία οι οποίες θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να το εγκρίνουν!

Σε κάθε περίπτωση, τα δισεκατομμύρια δεν ήρθαν το 2020, είναι αμφίβολο εάν θα έρθουν και το 2021. Θα μας μείνουν όμως οι φιέστες με τα σχέδια Πισσαρίδη και τα «Ελλάδα 2.0». Μηδέν εις το πηλίκιο που θα έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ