Γηροκομείο στα Χανιά: Φωτογραφίες σοκ ηλικιωμένης – 500 οι θάνατοι που εξετάζονται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γηροκομείο στα Χανιά: Φωτογραφίες σοκ ηλικιωμένης – 500 οι θάνατοι που εξετάζονται

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά και τις συνθήκες που ζούσαν οι ηλικιωμένοι μέχρι να καταλήξουν. Πληροφορίες για πάνω από 500 θανάτους που εξετάζονται. Αναμένεται σκληρή «μάχη» στα δικαστήρια ανάμεσα στην ιδιοκτησία και τις οικογένειες των ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή.

Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά και τους μυστηριώδεις θανάτους ηλικιωμένων ανθρώπων που φιλοξενούνταν εκεί. Μετά τις συγκλονιστικές μαρτυρίες για τις συνθήκες διαβίωσης των τρόφιμων, έρχονται και νέα στοιχεία στο φως όσο η έρευνα προχωρά.

Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή «Live News» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, τόσο η αστυνομία όσο και η Δικαιοσύνη θέλουν να διευκρινίσουν το πόσοι άνθρωποι έχουν πεθάνει στο γηροκομείο, στη διάρκεια των 11 ετών της λειτουργίας του. Όπως αναφέρθηκε, οι θάνατοι που θα εξεταστούν υπερβαίνουν τους 500 σε αριθμό. Τον τελευταίο χρόνο, έφυγαν από τη ζωή 68 άνθρωποι με αιτία θανάτου για όλους την ανακοπή καρδιάς όπως αναφέρεται στις σχετικές ληξιαρχικές πράξεις.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των συγγενών

Μια ακόμα γυναίκα, η οποία είχε την μητέρα της στο συγκεκριμένο γηροκομείο, μίλησε στο Mega, αποκαλύπτοντας τα όσα βίωσε κατά τις επισκέψεις της. Όπως ανέφερε πήγε τη μητέρα της με ψυχιατρικά προβλήματα, όχι παθολογικά, τον Οκτώβριο του 2019 σε ηλικία 60 ετών.

«Όταν την επισκέφθηκα μετά από λίγες ημέρες δεν είχε επαφή» σημείωσε η κυρία Σοφία, αποκαλύπτοντας ότι σε μεταγενέστερη επίσκεψή της βρήκε τη μητέρα της σε ένα καρότσι στο υπόγειο, δεμένη, μαζί με άλλους 20 τρόφιμους του γηροκομείου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η μητέρα της έχασε αρκετό βάρος μέσα σε δύο μήνες. «Πήγαινα να την ταΐσω και μου έλεγαν οι άλλοι ηλικιωμένοι “πεινάω, πεινάω”. Τους τάιζα όλους» πρόσθεσε η καταγγέλλουσα.

Τέλος, πρόσθεσε ότι όταν ζητούσε να δει το γιατρό που έπαιρνε τις αποφάσεις για την πορεία των ασθενών, αυτό δεν ήταν ποτέ εφικτό, με τους υπεύθυνους να βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ