Σαν σήμερα ο Αλέξης κατέθετε την 13η σύνταξη – Ευτυχώς τον τιμωρήσατε και καταργήθηκε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

γράφει ο netakias

Άλλο ένα παράδειγμα, πως το μαύρο μέτωπο των διεφθαρμένων πολιτικών και των βαρόνων της διαπλοκής κατάφεραν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πείσουν το εκλογικό σώμα να ψηφίσει ενάντια στο ίδιο του συμφέρον.

Σαν σήμερα, στις 17 Μαΐου 2019, έμπαινε στους λογαριασμούς όλων των συνταξιούχων, η καταργηθήσα 13η Σύνταξη. Φυσικά δεν είχαμε κλείσει ακόμη ούτε 9 μήνες από το τέλος των μνημονίων, το καλοκαίρι του 2018, αλλά ήταν το πρώτο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα, μετά την καταστροφή που είχαν προκαλέσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμιου και Σαμαροβενιζέλων.

Η Ελληνική οικονομία μόλις είχε αρχίσει να επανακάμπτει, με τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα ταμεία ήταν γεμάτα μετά από δεκαετίες και η 13η Σύνταξη μπήκε κλιμακωτά, ολόκληρη για όσους την είχαν πρώτα ανάγκη και σταδιακά προς τα πάνω αναλογικά, μέχρι την οριστική αποκατάστασή της μαζί την 14η σύνταξη στο τέλος του έτους.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Alexis Tsipras
Greece’s Prime Minister Alexis Tsipras waves to the media persons as he arrives at Maximos Mansion in Athens on Tuesday, June 23, 2015. The country this week offered a series of measures, including multiple tax increases, to persuade its creditors to release bailout funds and keep the country from defaulting on its debts as soon as next week. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Δυστυχώς ο Ελληνικός λαός, με την βιομηχανία προπαγάνδας επέλεξε τα συμφέροντα της διαφθαρμένης ελίτ κι έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το που ανέλαβε την εξουσία κατήργησε το μέτρο, ενώ παράλληλα όμως, έδωσε αύξηση 1.750 ευρώ τον μήνα (!) στις υψηλές συντάξεις (βουλευτών, δικαστών κτλ) ανεβάζοντας το όριο της μεγαλύτερης σύνταξης από τα 3.000 ευρώ στα 4.750 αντί να τα δώσει στους αδύναμους, που τόσο απεχθάνεται ο κοσμοπολίτης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το μεικτό ποσό της 13ης σύνταξης ήταν με βάση τη μηνιαία κύρια σύνταξη, ως εξής:

α) Για ποσό έως και 500 ευρώ, σε ποσοστό 100%.

β) Για ποσό από 500,01 έως και 600 ευρώ, σε ποσοστό 70%.

γ) Για ποσό από 600,01 έως και 1.000 ευρώ, σε ποσοστό 50%.

δ) Για ποσό από 1.000,01 ευρώ και άνω, σε ποσοστό 30%.

Αν το ίδιο πρόσωπο δικαιούται περισσότερες από μία κύριες συντάξεις, το ποσό της 13ης σύνταξης καθορίζεται με βάση το άθροισμά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ