Καταστροφικό το lockdown αφαιρεί 6 χρόνια ζωής: Δημήτρης Κούβελας – Κωνσταντίνος Φαρσαλινός (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • ► Ο Δημήτρης Κούβελας Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας
  • ► Ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός ερευνητής Δημόσιας Υγείας στα πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής

Κωνσταντίνος Φαρσαλινός:

“Είναι αυτονόητες οι μεταλλάξεις. Μας πιάνουν απροετοίμαστους οι μεταλλάξεις; Δεν θα έπρεπε. Το πρόβλημα δεν είναι στις μεταλλάξεις, ούτε θα είναι οι μεταλλάξεις. Το πρόβλημα είναι στο ότι περιμένουμε ένα μέτρο να δουλέψει ως εκ θαύματος και όταν ένα μέτρο δεν δουλεύει ως εκ θαύματος, έχουμε την λύση την ακραία, οριζόντια και καταστροφική, που είναι το lockdown, το οποίο πολύ πιθανώς, με τον τρόπο, την ένταση, την έκταση και την χρονική διάρκεια που έγινε στην Ελλάδα, θα κοστίσει μεσοπρόθεσμα, περισσότερες βλάβες και περισσότερους θανάτους από τον ίδιο τον ιό”

“Έρευνες στις ΗΠΑ, προβλέπουν τα επόμενα 15 χρόνια 840.000 έως 1.200.000 λόγω των επιπτώσεων των περιορισμών για την πανδημία” “Ενας καταθλιπτικός, όπου θα υπάρχει έξαρση στις καταθλίψεις αυτό το διάστημα, όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοιες καταστάσεις. έχει απώλεια 6 ετών από το προσδόκιμο ζωής του”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ