Νέα κρυφή λίστα Πετσα – Καραμπινάτο σκάνδαλο με κρατικό χρήμα για να ελέγξουν τα ΜΜΕ και τους φίλους καναλάρχες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που η οικονομία παραπαίει, η κυβέρνηση άνοιξε τα ταμεία και μοιράζει απλόχερα χρήμα για επικοινωνιακή προβολή σε Δήμους, Περιφέρειες και Aνεξάρτητες Aρχές! 

Από τη Μαρία Παναγιώτου


Πολλές μικρές, μεγάλες και τεράστιες «λίστες Πέτσα» αναδύονται σχεδόν καθημερινά τον τελευταίο μήνα από την προεδρία της κυβέρνησης για… φύκια και επικοινωνιακές κορδέλες, αποδεικνύοντας πως «λεφτόδεντρα» υπάρχουν, αλλά μόνο για κάποιους. Τα ποσά, τα οποία έχει υπογράψει ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιάννης Μαστρογεωργίου, για προγράμματα επικοινωνιακής προβολής «ζαλίζουν», καθώς συνολικά αγγίζουν τα 10.100.000 ευρώ περίπου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει ποτέ κάποια επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση για την ανάγκη εγκρίσεων τόσο μεγάλων επικοινωνιακών πακέτων.

Μετά την «αμαρτωλή» και διεθνώς διάσημη «λίστα Πέτσα», μέσω της οποίας μοιράστηκαν με τον πλέον αδιαφανή τρόπο 20.000.000 ευρώ ακόμη και σε ανύπαρκτα Μέσα Ενημέρωσης,
μετά τα 2.000.000 ευρώ που δόθηκαν ειδικά σε κανάλια για μηνύματα που αφορούσαν τον κορωνοϊό,
μετά το μοίρασμα ακόμη 18.500.000 ευρώ για την προβολή του προγράμματος εμβολιασμών,
μετά τα 5.500.000 ευρώ, που είχαν αντίστοιχα μοιραστεί τον περασμένο Ιανουάριο σε δήμους, Περιφέρειες και τμήματα υπουργείων, όπως το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης…
…τώρα, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για επικοινωνία και μόνο,διανέμονται σε Περιφέρειες και δήμους, με περίεργα επιλεκτικό τρόπο, αλλά και σε Ανεξάρτητες Αρχές, οργανισμούς και ανώνυμες εταιρίες του Δημοσίου.

Λίστα – επικοινωνιακό κρεσέντο
Από τη νέα λίστα – επικοινωνιακό κρεσέντο της κυβέρνησης, που δημοσιεύει σήμερα αναλυτικά η «κυριακάτικη δημοκρατία» και η οποία αναδίδει έντονα οσμή προεκλογικού κλίματος, μερικοί… προορισμοί μεγάλων επικοινωνιακών πακέτων προκαλούν αίσθηση.

Αναρωτιόμαστε, για παράδειγμα, τι ακριβώς θα προβάλει ο Εθνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης και χρειάζεται 1.463.200 ευρώ, ώστε να περάσει το μήνυμά του. Αναρωτιόμαστε, επίσης, γιατί -ειδικά- στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης δόθηκαν ήδη σταδιακά περίπου 4.500.000 ευρώ για επικοινωνιακή προβολή. Είναι, άραγε, άσχετα αυτά τα εκατομμύρια από το γεγονός ότι το προφίλ της κυβέρνησης είναι ιδιαιτέρως πληγωμένο στη Βόρεια Ελλάδα, τόσο εξαιτίας της αλλαγής στάσης της απέναντι στη Συνθήκη των Πρεσπών όσο και εξαιτίας της καταστρεπτικής της διαχείρισης στη διάρκεια της πανδημίας, σε υγειονομικό και σε οικονομικό επίπεδο;

Αναρωτιόμαστε, ακόμη, εάν είναι τυχαία η επικοινωνιακή ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ, ακριβώς τη χρονική στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταστήσει διορισμένο διοικητικό συμβούλιο δικής της επιλογής.

Αναρωτιόμαστε, τέλος, για ποιον λόγο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ένα όργανο καθαρά ελεγκτικό, όπου επικεφαλής είναι ο Άγγελος Μπίνης, κουμπάρος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χρειάζεται επικοινωνιακό ρετούς ύψους 110.000 ευρώ, γιατί η ΕΡΤ χρειάζεται έξτρα 70.000 ευρώ για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και για τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι δήμοι και οι κοινωφελείς οργανισμοί τους.


Πόσες ακόμη αμαρτωλές «λίστες» με εκατομμύρια θα μοιραστούν, τελικά, για να πειστεί ο Έλληνας πολίτης πως «όλα πάνε περίφημα»
, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ακροβατεί στο φάσμα της φτώχειας, εν μέσω πανδημίας;

nb eggrafa nea lista petsa

Αμέτρητα τα ερωτήματα

Αξίζει να δούμε αναλυτικά τη λίστα, που «μιλά» από μόνη της, εγείροντας αμέτρητα ερωτήματα:

  • Στις 28/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ύψους 2.694.444 ευρώ.
  • Στις 26/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Περιφέρειας Β. Αιγαίου ύψους 700.000 ευρώ.
  • Στις 23/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ύψους 110.236 ευρώ.
  • Στις 21/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίουύψους 89.000 ευρώ.
  • Στις 21/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κασσάνδρας ύψους 52.500 ευρώ.
  • Στις 21/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Δήμου Αλεξανδρούπολης ύψους 167.000 ευρώ.
  • Στις 16/40 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ύψους 1.419.450 ευρώ.
  • Στις 16/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ιονίων Νήσων ύψους 403.500 ευρώ.
  • Στις 16/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου ύψους 105.000 ευρώ.
  • Στις 14/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ύψους 200.000 ευρώ.
  • Στις 14/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της ΕΡΤ, που αφορά υπηρεσίες διαφημιστικής προβολής σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην πλατφόρμα YouTube, ύψους 74.400 ευρώ.
  • Στις 13/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Δήμου Πέλλας ύψους 76.066 ευρώ.
  • Στις 13/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου ύψους 59.600 ευρώ.
  • Στις 09/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ύψους 552.460 ευρώ.
  • Στις 09/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου ύψους 197.938 ευρώ.
  • Στις 07/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Δήμου Τρικκαίων ύψους 47.000 ευρώ.
  • Στις 07/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Δήμου Χερσονήσου ύψους 297.700 ευρώ.
  • Στις 05/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης ύψους 1.463.200 ευρώ.
  • Στις 31/03 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Δήμου Αργοστολίου ύψους 105.000 ευρώ.
  • Στις 29/03 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ύψους 675.600 ευρώ.
  • Στις 19/03 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσουύψους 390.000 ευρώ.
  • Στις 19/03 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. ύψους 100.000 ευρώ.
  • Στις 19/03 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Δήμου Παύλου Μελά ύψους 66.588 ευρώ.
  • Στις 19/03 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του ΚΕΘΕΑ ύψους 44.000 ευρώ.

Η δήλωση του Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Γιάννης Μαστρογεωργίου για το δημοσίευμα της «κυριακάτικης Δημοκρατίας»

Η κυβέρνηση μέσω του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιάννη Μαστρογεωργίου έσπευσε να αναφερθεί στο δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με τα επικοινωνιακά προγράμματα των φορέων του Δημοσίου τομέα χαρακτηρίζοντάς το «ψευδές και παραπλανητικό».

Ολόκληρη η δήλωση:

«Όταν ενδιαφέρει η δημιουργία εντυπώσεων και μόνο…

Σύμφωνα με το Π.Δ. 261/1997 και την ΠΥΣ 50/22.12.2015 η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης έχει την αρμοδιότητα ελέγχου και έγκρισης των διαφημιστικών και επικοινωνιακών προγραμμάτων των φορέων του δημοσίου τομέα. Ο έλεγχος αυτός διενεργείται από την αρμόδια Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της ΓΓΕΕ και διασφαλίζει ότι οι δημόσιοι φορείς που καταρτίζουν επικοινωνιακά προγράμματα τηρούν την υποχρέωσή τους να κατανέμουν τουλάχιστον το 30% της σχετικής δαπάνης σε περιφερειακά ή τοπικά μέσα (εφημερίδες, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί).

Το περιεχόμενο και ο σκοπός των εν λόγω επικοινωνιακών προγραμμάτων είναι αρμοδιότητα των φορέων που τα καταρτίζουν, ενώ η χρηματοδότησή τους καλύπτεται αποκλειστικά από τον δικό τους προϋπολογισμό. Πρόκειται δηλαδή για χρήματα των ίδιων των φορέων και όχι για χρήματα που μοιράζει, τάχα, η Κυβέρνηση, όπως παντελώς ανυπόστατα και ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα. Και βέβαια, καμία έγκριση δεν δίνεται «στα μουλωχτά» αφού όλες δημοσιεύονται στη Διαύγεια.

Καλό θα ήταν η κα. Παναγιώτου που υπογράφει το «ρεπορταζ» να έμπαινε στον κόπο να ζητήσει και τη θέση των αρμοδίων πριν δημοσιεύσει τέτοιες ανακρίβειες. Αλλά φαίνεται πως για κάποιους οι εντυπώσεις είναι υπέρτερες της αλήθειας. Κρίμα».

Η απάντηση της εφημερίδας «δημοκρατία»

Μετά τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιάννη Μαστρογεωργίου, η εφημερίδα «δημοκρατία» έδωσε τη δική της απάντηση, κάνοντας λόγο για ατέρμονες υπεκφυγές και ακατανόητες δικαιολογίες.

Αναλυτικά:

Είναι πράγματι εντυπωσιακό, τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει, τα νοσοκομεία της χώρας έχουν καταρρεύσει, λόγω έλλειψης ΜΕΘ και ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, βουλιάζει στην ανέχεια και την αβεβαιότητα, καθώς προσπαθεί να επιβιώσει με πενιχρά επιδόματα, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Γιάννης Μαστρογεωργίου, να μιλάει για δημόσιο χρήμα, λες και πρόκειται για τα λεφτά κάποιου… άλλου κι όχι για τα λεφτά του ελληνικού λαού, τα οποία, επίσης, διαχειρίζεται κάποιος άλλος… κι όχι η κυβέρνηση.

Ο κ. Μαστρογεωργίου, ισχυρίζεται χωρίς αιδώ, πως σε αυτή τη χρονική στιγμή, ήταν απαραίτητο να εγκρίνει η κυβέρνηση επικοινωνιακά προγράμματα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε φορείς με το επιχείρημα πως τα χρήματα αυτά, προέρχονται από τον προϋπολογισμό τους. Δηλαδή, ο προϋπολογισμός τους από που προέρχεται; Δεν είναι κρατικό χρήμα; Τα ποσά που θα δαπανήσει ο κάθε φορέας για επικοινωνία, δεν ελέγχονται και δεν εγκρίνονται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με το άρθρο 4, του Π.Δ. 261/1997 το οποίο ο κ. Μαστρογεωργίου επικαλείται; 

Επομένως, για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν, η κυβέρνηση ήταν αυτή που θεώρησε λογικό, να δαπανήσει ο Εθνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, για παράδειγμα, 1.463.200 ευρώ, μόνο για επικοινωνία γεγονός που επιβεβαιώνει απόλυτα το δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας». Εκτός εάν ο κ. Μαστρογεωργίου, θέλει να μας πει, πως οι δαπάνες αυτές εγκρίνονται, χωρίς κανένα έλεγχο από την κυβέρνηση και πως ο κάθε φορέας κάνει -κατά το λαϊκό- ό,τι του καπνίσει. Εκτός δηλαδή, κι αν θέλει να μας πει, πως η κυβέρνηση δεν κάνει τη δουλειά της.

Κι επειδή, η διάψευση του κ. Μαστρογεωργίου, αποτελεί συνονθύλευμα ατέρμονων υπεκφυγών και ακατανόητων δικαιολογιών, αντί να καταφεύγει ο ίδιος σε δηλώσεις εντυπωσιασμού και να στεναχωριέται -άσκοπα- για τον τρόπο που ασκούμε το δημοσιογραφικό μας λειτούργημα, θα ήταν προτιμότερο να δώσει μία ουσιαστική απάντηση για τον κάθε Έλληνα πολίτη, στο εξής βασικό ερώτημα: με ποια κριτήρια και για ποιους λόγους, ενέκρινε τη κυβέρνηση αυτά τα ποσά μαμούθ στους συγκεκριμένους φορείς, εν μέσω της πιο σφοδρής κρίσης που έχει γνωρίσει η χώρα μας, στην μεταπολιτευτική ιστορία της;

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Τα αιτήματα των αγροτών μετά το όχι για συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Μετά την ομόφωνη απόφαση της πανελλαδικής διάσκεψης στη Νίκαια, οι αγρότες αρνήθηκαν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα...

Μαρία Καρυστιανου για τα ΜΜΕ: Με ελάχιστες εξαιρέσεις ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ το τεράστιο θεσμικό θέμα που έθεσα στην Ευρώπη

Με ανάρτηση της η Μαρία Καρυστιανού επανέρχεται στο φλέγον ζήτημα της ανάγκης κατάργησης του άρθρου 86 του Συντάγματος το οποίο προστατεύει τους Έλληνες πολιτικούς,...

Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Δύση –και ειδικά η Ευρώπη– δεν πηγαίνει προς πόλεμο με τη Ρωσία – Πηγαίνει προς στρατιωτικοποιημένο νεοφιλελευθερισμό

Οι πρόσφατες δηλώσεις Ρούτε, ο οποίος μίλησε ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μια  σύγκρουση με τη Ρωσία ανάλογη με εκείνες που είχαν ζήσει πατεράδες,...

Πλημμύρες Θεσσαλίας: Αναπάντητη παραμένει η ερώτηση στην Βουλή της “Ελληνικής Λύσης” σχετικά με πρόταση για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλίας, πάνω από ένα χρόνο μετά την υποβολή της

«“Πλημμύρες Θεσσαλίας”: Αναπάντητη παραμένει η ερώτηση στην Βουλή της “Ελληνικής Λύσης” σχετικά με πρόταση για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλίας, πάνω από ένα χρόνο μετά την υποβολή της».Αναπάντητη παραμένει μέχρι...

Σωματείο Αδουλωτη Κερυνεια: 10 Δεκεμβρίου 2025 – Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η 10η Δεκενμβρίου, για να θυμούνται οι Λαοί και οι Κοινωνίες των Πολιτών τιμώντας την αντίστοιχη μέρα του 1948...

Σοκαριστικά στοιχεία για τον πραγματικό αριθμό ζώων στην Ελλάδα: Μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στους αριθμούς που δηλώνονται και στον πραγματικό πληθυσμό αιγοπροβάτων

Ο Χρήστος Μόσχος, τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΚ και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ECVC, μίλησε στην εκπομπή «In Business» του Naftemporiki TV με...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν έχει λάβει αναγκαία μέτρα στα ελληνικά αεροδρόμια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ επειδή η χώρα δεν έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για την κατάρτιση...

Πολιτικός σεισμός απο τη σύλληψη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ του γνωστου αγροτοσυνδικαλιστή Μύρωνα Χιλετζάκη

  Στις Αρχάνες και στο Ηράκλειο συνελήφθησαν 15 άτομα, ενώ συνολικά 42 ελέγχονται για συμμετοχή σε κύκλωμα που φέρεται να αποκόμισε 1,7 εκατ. ευρώ μέσω...

Η διεφθαρμένη κομισιόν έχει κόψει καπίστρι: Βλέπουν πόλεμο τύπου «εξολοθρευτή» το 2035!

Και μάλιστα αποκαλούν «λαϊκιστές» όσους θα προτάξουν τον άνθρωπο από τη μηχανή! Η Europol δημοσιεύει έκθεση 48 σελίδων που περιγράφει λεπτομερώς πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη...

Ο Μητσοτάκης, κατανόησε ότι για να αποφύγει τα τρισχειρότερα πρέπει να αποδεχτεί να λουστεί τα χειρότερα μήπως και….

Σήμερα, επί τέλους, η κυβέρνηση, δηλαδή ο Μητσοτάκης, κατανόησε ότι για να αποφύγει τα τρισχειρότερα πρέπει να αποδεχτεί να λουστεί τα χειρότερα μήπως και…....

Μανώλης Κοττακης: ό,τι σπείρεις, θερίζεις

ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ κλισέ, τό οποιο είθισται νά χρησιμοποιειται καμμιά φορά καθ’ υπερβολήν γιά νά δοθει έμφαση σέ ένα θέμα, αλλά εδω, στήν προκειμένη περίπτωση,...

Bild: Έτσι μας ξεγελούν οι Έλληνες στο θέμα του ασύλου

Η γερμανική εφημερίδα επέλεξε ιδιαίτερα επιθετικό τόνο για το ζήτημα των ροών και τον ρόλο των ελληνικών ΑρχώνΟ ίδιος ο τίτλος «Έτσι μας ξεγελούν...

Προκόπιος Παυλόπουλος: «Θέσπιση του Δικαίου καιαπονομή της Δικαιοσύνης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης»

Αθήνα, 12.12.2025Στον χαιρετισμό του, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου με θέμα «Η Νέα εικόνα του Ποινικού Δικαίου», ο...

Σάρωσε σε τηλεθέαση η κατάθεση-show του Φραπέ

Έκπληκτοι έμειναν οι ιθύνοντες στο κανάλι της Βουλής με τα νούμερα στις θεάσεις που πραγματοποιήθηκαν την ώρα της κατάθεσης στη Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ...

Γιώργος Βενετσάνος: Χωρίς τίτλο, αλλά με πολύ θλίψη

Το ατύχημα συνέβη την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, γύρω στις 13:30 Όσα περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας που έφτασε κοντά του, ο Μανόλης Κτιστάκης,...

Με θετικά σχόλια υποδέχθηκε ο διεθνής Τύπος την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup

Στα εκτενή δημοσιεύματα γίνεται την ίδια ώρα εκτενής αναφορά στην «επιστροφή» της Ελλάδας στο διεθνές προσκήνιο, δέκα χρόνια μετά την περίοδο κρίσης και οικονομικής αβεβαιότητας Bloomberg:...

Σε πολιτικό αδιέξοδο το Μαξίμου: Μπρος οι αγρότες και πίσω το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η δεύτερη δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως είχε αποκαλύψει πριν από μερικές εβδομάδες η «κυριακάτικη δημοκρατία», ετοιμάζεται από το επιτελείο της Λ. Κοβέσι, αλλά δεν...

Νικος Χαρδαλιάς: 120 εκατομμύρια ευρώ για 1301 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής

Το Attiki On είναι κάτι που το πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή Μια δέσμευση ότι η Αττική μπορεί να στηρίξει πραγματικά τον κόσμο της...

Δήλωση-βόμβα της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας: «Αδειάζει» την Κομισιόν για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ

Καρυστιανού - Φαραντούρης ζητούν παράκαμψη του Άρθρου 86 και άσκηση διώξεων Δήλωση-βόμβα εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στο EURACTIV αποκαλύπτει ότι η Κομισιόν είχε ενημερωθεί απ'...

Γιώργος Βενετσάνος: Κέρδη για τις επόμενες γενιές

Υπάρχει ένα κράτος η Νορβηγία που είναι υπόδειγμα γιατί έχει έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς «κουμπαράδες» του κόσμου, το Government Pension Fund Global Δημιουργήθηκε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ