Σκληρή και αποκαλυπτική ανακοίνωση κατά της προέδρου της Δημοκρατίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άναψε φωτιές το αστείο θέαμα της προέδρου της Δημοκρατίας να κάθεται σε τραπεζάκι καφετέριας φορώντας μάσκα και η κίνηση της ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ανακοίνωση με την οποία χαιρόταν που ανοίγουν πάλι οι καφετέριες. Ανακοίνωση που προκάλεσε ειρωνικά σχόλια λόγω της επιλογής της να ποζάρει με μάσκα μπροστά στους καφέδες. Ενώ φυσικά δεν απαιτείται η χρήση μάσκας στην εστίαση.

Η πρόεδρος θυμήθηκε την εστιαση αλλά σιώπησε για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, γεγονός που είχε προκαλέσει χιλιάδες αρνητικά σχόλια.

Η ποσπερτ αποφάσισε να της απαντήσει με μια σκληρή και αποκαλυπτικη ταυτόχρονα ανακοίνωση με την οποια όμως φέρνει στο φως και άγνωστες πτυχές του παρελθόντος της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

89C1B90A 5336 4921 82DD 84954E9A5671

Η αποκαλυπτική ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

Η 3η Μαΐου έχει καθιερωθεί απο το 1993 ως παγκόσμια ημέρα για την ελευθεροτυπία, ημέρα που υπο τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα και ειδικά μετά απο την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
Απ΄ότι φαίνεται (τουλάχιστον στο twitter) για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας, μεγαλύτερη σημασία είχε το “καλωσόρισμα” του ανοίγματος της εστίασης και η “απόλαυση ενός καφέ” και μιας “φιλικής κουβέντας”.
Υποθέτουμε ότι οι 4 κατάλληλα επιλεγμένοι για “φιλική κουβέντα” γιατροί των οσοκομείων “Ευαγγελισμός” και “Σωτηρία”, δεν θα χάλασαν την ωραία αυτή ατμόσφαιρα περιγράφοντάς της π.χ την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε αυτά τα δύο νοσοκομεία, για το προσωπικό που δίνει καθημερινά μάχες να κρατήσει στη ζωή συνανθρώπους μας που νοσηλέυονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, για το πώς τα “χειροκροτήματα” στα μπαλκόνια δεν διώχνουν την κούραση και την απελπισία ούτε φέρνουν κλίνες προσωπικό και φάρμακ.

Σίγουρα στη φιλική αυτή κουβέντα, δεν θα ειπωθηκε τίποτα για το πως στις 23 Νοεμβρίου του 2010, η σημερινή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως μέλος τότε του ΣΤΕ μαζί με τον τον Πάνο Πικραμμένο έκρινε, ότι το Μνημόνιο δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και διεθνείς συμβάσεις.

Είναι επίσης βέβαιο ότι οι 4 γιατροί του Ευαγγελισμού και της Σωτηρίας δεν θα την ρώτησαν γιατί ως πρόεδρος του δικαστηρίου υπερψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας να κηρυχθεί νόμιμη η κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, του δώρου Πάσχα και του επιδόματος αδείας σε όλους τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα.

Ασφαλώς σε αυτή την “γιορταστική ατμόσφαιρα” του ανοίγματος της εστίασης, δεν είχε θέση η απορία που είχε εκφραστεί το 2015 απο δεκάδες ΜΜΕ σχετικά με το πώς “έπεσε στα μαλακά” ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου που είχε κατηγορηθεί για τη γνωστή υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καθώς επίσης και για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία. Για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάνρτ το ειδικό δικαστήριο έκρινε τότε πως ο πρώην υπουργός διέπραξε μεν «λαθροχειρία», αφαιρώντας τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων (εξαδέλφες) απο τη λίστα , ωστόσο, το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα ενώ για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία κρίθηκε αθώος (οι δικαστές που τάχθηκαν υπέρ της άποψης να κριθεί ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος ο κατηγορούμενος είναι ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Νικόλαος Πάσσος και τα μέλη του, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Δημοσθένης Πετρούλιας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου και Ταξιαρχία Κόμβου, ενώ υπέρ της άποψης να καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος για το συγκεκριμένο αδίκημα ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν τα μέλη του δικαστηρίου Δημήτριος Κόμης, Αργύρης Σταύρακης και Μαρία Γαλάνη).

Μπορεί η ελευθεροτυπία να θεωρείται και δίκαια, ως ένας σημαντικός πυλώνας της Δημοκρατίας, μπορεί να προστατεύεται απο το Σύνταγμά μας και απο από το άρθρο 19 της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ.

Μπορεί την τελευταία δεκαετία περισσότεροι από 800 δημοσιογράφοι κι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ να έχουν σκοτωθεί ή δολοφονηθεί σε μη εμπόλεμες ζώνες από παραστρατιωτικούς πυρήνες, οργανωμένες ομάδες εγκληματιών, η αστυνομικές αρχές.

Μπορεί ακόμα και τώρα δημοσιογράφοι να συλλαμβάνονται, να διώκονται, να απάγονται, να υφίστανται ξυλοδαρμούς κι επιθέσεις, να δολοφονούνται, με τις περισσότερες περιπτώσεις απο αυτές να μην ερευνώνται και να μην εξιχνιάζονται ποτέ.

Όμως αυτό που έχει τελικά σημασία για κάποιους, είναι αν απο σήμερα μπορεί ο Έλληνας να απολαύσει τον καφέ του (χωρίς φυσικά την νοσηρή επενέργεια της μουσικής υπόκρουσης και εφόσον έχει παιδαγωγηθεί απο την διδασκαλία του SMS).

Όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας μας αναγκάζουν να σκεφτούμε την ποιητική “προτροπή” του αξέχαστου Μανόλη Αναγνωστάκη:

Ἡ ἀπόφαση
Εἶστε ὑπὲρ ἢ κατά;
Ἔστω ἀπαντεῖστε μ᾿ ἕνα ναὶ ἢ μ᾿ ἕνα ὄχι.
Τὸ ἔχετε τὸ πρόβλημα σκεφτεῖ
Πιστεύω ἀσφαλῶς πὼς σᾶς βασάνισε
Τὰ πάντα βασανίζουν στὴ ζωὴ
Παιδιὰ γυναῖκες ἔντομα
Βλαβερὰ φυτὰ χαμένες ὦρες
Δύσκολα πάθη χαλασμένα δόντια
Μέτρια φίλμς. Κι αὐτὸ σᾶς βασάνισε ἀσφαλῶς.
Μιλᾶτε ὑπεύθυνα λοιπόν. Ἔστω μὲ ναὶ ἢ ὄχι.
Σὲ σᾶς ἀνήκει ἡ ἀπόφαση.
Δὲ σᾶς ζητοῦμε πιὰ νὰ πάψετε
Τὶς ἀσχολίες σας νὰ διακόψετε τὴ ζωή σας
Τὶς προσφιλεῖς ἐφημερίδες σας· τὶς συζητήσεις
Στὸ κουρεῖο· τὶς Κυριακές σας στὰ γήπεδα.
Μιὰ λέξη μόνο. Ἐμπρὸς λοιπόν:
Εἶστε ὑπὲρ ἢ κατά;
Σκεφθεῖτε το καλά. Θὰ περιμένω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ