Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Ποιοι θέλουν συνεργασία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tραπεζική ασυδοσία και ώρα ευθυνών για τον Άρειο Πάγο

Του Γεωργίου ΠαπασίμουΗ προκλητική προαναγγελία της Τράπεζας της...

Γιώργος Βενετσάνος: Ζωή και αξιοπρέπεια πίσω

Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΟ ελληνικός λαός είναι καλός, φιλότιμος,...

Πλειστηριασμοί, Κατασχέσεις και Πρώτη Κατοικία

του  Χρυσόστομου Τσιρίδη. .Η λύση είναι μία πλέον. Η Κύρια...

Γιώργος Βενετσάνος: Πολιτικά 2500 ετών

Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΈχουμε μια ιστορία που όχι μόνο...

Ανατροπή της παγκόσμιας ισορροπίας ισχύος: Αντί-Σταυροφορίες, Ημισεληνοφοροες

Εισαγωγικά, επιγραμματικά, οι διεθνείς σχέσεις μοιάζουν με σεισμογενείς περιοχές...

Αλωνίζουν οι Τ/Κ μέσα στο σπίτι μας, μας συκοφαντούν και εμείς τους ανεχόμαστε

ΜΙΑ «ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ» ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΝΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΩΝ...

Οι μυστικές συνομιλίες για την Ουκρανία και οι «κόκκινες» γραμμές

Στις 6 Νοεμβρίου 2022 συνομίλησαν μακριά από τα φώτα...

Κιβωτός του Κόσμου: Η αθέατη όψη ενός κυβερνητικού σκανδάλου

Άλλαξε η διοίκηση και ουσιαστικά κρατικοποιείται η μέχρι πρότινος...

Πράκτορες της Τουρκίας μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ γραπτά, τηλεοπτικά ή και...

Καταγράψτε τη νέα… «ανθολογία» Κασουλίδη!

Να θυμίσουμε με τι μας φοβέριζε τότε ο Ιωάννης...

Τουρκία: Η μάστιγα της ανθρωπότητας

Όσοι τρέφουν αυταπάτες ότι υπάρχουν και καλύτεροι Τούρκοι πολιτικοί...

Παγκοσμιοποίηση και σύνοδος G-20 στο Μπαλί: Στο επίκεντρο Σι Τζινπίνγκ και Κίνα

Ολοκληρώθηκε μετά βαΐων και κλάδων η διήμερη σύνοδος κορυφής...

Νότης Μαυρουδης: Μουντιάλ ενός άγνωστου κόσμου

Από χθες, με την έναρξη του 22ου Μουντιάλ, είναι...

Ο ασυγχώρητος Κώστας Καραμανλής

Το κείμενο που ακολουθεί εδράζεται κατά βάσιν σε ομιλία...

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος στη Γερμανία, λειτούργησε εις βάρος της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ! Αλλά και τα όσα δεινά έχει επιφέρει στην γερμανική οικονομία!
Έτσι οι “Πράσινοι” καταφέρνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, να παίρνουν κεφάλι και να προηγούνται του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ! Μια πρωτιά που αυτήν την στιγμή είναι της τάξεως της μιας μονάδας, αλλά αν αναλογιστούμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι “Πράσινοι” κέρδισαν έξη μονάδες, αντιλαμβάνεστε ότι η διαφορά τους με τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) θα διευρυνθεί!
Από τη στιγμή που στο κρατίδιο της Βάδη – Βυρτεμβέργη, οι “Πράσινοι” έχουν ήδη την πρωθυπουργία, ενώ σε άλλα 11 από τα 16 γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια συμμετέχουν στις κυβερνήσεις τους!
Υπό αυτήν την έννοια το κόμμα των Πρασίνων με τις απαραίτητες μετεκλογικά συμμαχίες, όπως το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), το κόμμα των Φιλελεύθερων (FDP), ή την Αριστερά, θα σχηματίσει κυβέρνηση στις εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου!

Η Μέρκελ σε διατεταγμένη υπηρεσία…

Ωστόσο η Άγκελα Μέρκελ, παρ΄ ότι έχει δηλώσει πως αποχωρεί από την πολιτική μετά από 16 χρόνια στην Γερμανική Καγκελαρία, με την υπερσυντηρητική και την προστατευτική της πολιτική στο εσωτερικό της Γερμανίας, σε αντίθεση με την ακραία και πολλές φορές επιθετική της πολιτική στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Νότια Ευρώπη, είναι δεσμευμένη (;;;) να ολοκληρώσει το σατανικό της έργο στην Ελλάδα τους επόμενους 6 μήνες που της απομένουν!
Είναι δεσμευμένη να υποχρεώσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη – όπως έχω γράψει κατά το πρόσφατο παρελθόν – να προχωρήσει σε αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο Πέλαγος και να οδηγήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, επί όλων των διαφορών που θέτει στο τραπέζι η Τουρκία! Ο δε Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας λέγει ότι το μόνο ζήτημα συζήτησης εκεί, είναι η ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα, αλλά, άλλα λέγει το συμβουλευτικό του όργανο ΕΛΙΑΜΕΠ και οι πολιτικοί τρόφιμοί του, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Κατρούγκαλος κ.α.! Από τη στιγμή δε, που δεν απαιτεί “σύναψη συνυποσχετικού” μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας – όπως απαιτούσε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής – δεν είναι δυνατόν να μας πείσει πως το μόνο ζήτημα που θα συζητηθεί στη Χάγη θα είναι η ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα!

Είναι επίσης παράξενο να επιμένει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε προσφυγή στη Χάγη, όταν η Ελλάς δεν διεκδικεί απολύτως τίποτε, ενώ η Τουρκία απαιτεί τα πάντα κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου!
Όταν στην δημόσια επιστολή του προ ημερών ο Κώστας Καραμανλής έλεγε:
«…Πρόσθετη απόδειξη των κινδύνων που περιέκλειε το Ελσίνκι είναι ότι αυτό ενταφιάστηκε και τυπικά τον Ιανουάριο 2015, από την κυβέρνηση Σαμαρά. Με δήλωση που κατέθεσε ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στα Ηνωμένα Έθνη, η χώρα μας δεν αναγνωρίζει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης για θέματα εδαφικής μας κυριαρχίας, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών μας υδάτων.
Είναι πράγματι αληθές ότι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τον κ. Σημίτη και όσους συμμερίζονται τις απόψεις του. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία και δεν την θέτουμε στην κρίση κανενός. Μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο»!

Απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών Καραμανλής και Σαμαράς…

Αλλά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πιέζεται από την Άγκελα Μέρκελ για τα δυο παραπάνω αναφερθέντα ζητήματα. Πιέζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή και τους 3 εφαρμοστικούς νόμους – πρωτόκολλα της Συμφωνίας των Πρεσπών και με την ψήφιση των οποίων ολοκληρώνεται η επιζήμια αυτή συμφωνία για τα εθνικά μας ζητήματα!
Ωστόσο, η μεγάλη καθυστέρηση εισόδου αυτών των 3 Μνημονίων για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, οφείλεται στο γεγονός της έντονης αντίδρασης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει ευθαρσώς δηλώσει ότι θα καταψηφίσει!
Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν έχει ταχθεί κατά της ελληνικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης που προαναγγέλλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως με την προσφυγή “θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο”!
Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή” είχε δηλώσει:

«Η “Συμφωνία των Πρεσπών” δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, ούτε είδε κάποιο καλό η Ελλάδα. Απεναντίας προξένησε μια απέραντη ζημιά, δίνοντας η Ελλάδα όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Τι περιμένετε λοιπόν να κάνω;!
Αυτή η συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού όπως αναμενόταν προκάλεσε πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου, που διαβλέπει κυβερνητική κρίση και εκτεταμένη παραφιλολογία περί πρόωρων εκλογών! Αφού είναι δεδομένο ότι ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί μεγάλη επιρροή σε τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, που οι απόψεις του ακούγονται ευλαβικά από πολλούς βουλευτές του κόμματος, αλλά ταυτόχρονα πείθουν και το μεγαλύτερο κομμάτι της ευαίσθητης ελληνικής κοινωνίας στα εθνικά ζητήματα!
Βέβαια και ο Κώστας Καραμανλής, από τη στιγμή που θεωρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών ως παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, είναι σίγουρο ότι, ή θα καταψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους που συμφώνησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ή όπως ακούγεται, ότι θα παραιτηθεί του βουλευτικού του αξιώματος, πριν από την επίμαχη ψηφοφορία στη Βουλή!

Συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ προ των πυλών…

Πάντως όποιον από τους δυο παραπάνω λόγους υλοποιήσει ο Κώστας Καραμανλής, ταυτόχρονα και με την θέση του Αντώνη Σαμαρά, δημιουργείται μεγάλο ζήτημα στη ΝΔ! μια τέτοια πράξη είναι εμμέσως πλην σαφώς ευθεία αμφισβήτηση του προσώπου του Πρωθυπουργού και προέδρου του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ!
Το ζήτημα όμως σε αυτήν την περίπτωση είναι, όχι τι ακριβώς θα συμβεί μετά την μη υπερψήφιση από μέρος της Κ.Ο. της ΝΔ των εφαρμοστικών νόμων της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά τι θα συμβεί με τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης!
Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι πλέον δεν θα υπάρχει κυβέρνηση! Θα πρέπει να πέσει και να προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές!
Αυτή την εξέλιξη την γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για τον λόγο αυτό χρονοτριβεί κερδίζοντας τον απαραίτητο για εκείνον και την κυβέρνησή του χρόνο! Αλλά η Άγκελα Μέρκελ πιέζει αφόρητα, αφού δεν την νοιάζει η μακροημέρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά πως θα ολοκληρωθεί η ενδοτική Συμφωνία των Πρεσπών!
Και εδώ έρχεται η είδηση!
Ασφαλείς πληροφορίες μου λέγουν, ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως η Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους της Συμφωνίας των Πρεσπών!
Έτσι θα ικανοποιηθεί η Άγκελα Μέρκελ, αλλά θα υπάρξει πρόβλημα με πρόωρες εκλογές, που δεν τις θέλει ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας!
Αυτήν την στιγμή λοιπόν και με δεδομένες τις απαιτήσεις της Γερμανικής Καγκελαρίας, για κλείσιμο μέχρι τον Σεπτέμβριο του ζητήματος αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μας και της ελληνικής προσφυγής στη Χάγη, πιθανώς να οδηγηθούμε σε μια συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, αλλά και για να υπάρξει συνυπευθυνότητα των αντεθνικών αποφάσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ! Των κομμάτων Εξουσίας δηλαδή!
Από τη στιγμή που και στα δυο αυτά ζητήματα υπάρχει πολιτική ταύτιση του σημερινού Πρωθυπουργού με τον σημερινό αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!
Έρχεται έτσι όλο και πιο κοντά το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που πολλάκις έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μου το τελευταίο χρονικό διάστημα!
Άλλωστε επίσης πολλές φορές σας έχω επισημάνει, ότι οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην λοιπή Ευρώπη!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Άκης Τσελέντης ισοπεδώνει τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ξεσπά στο διαδίκτυο ο Αλης Τσελέντης, ο γνωστός σεισμολόγος...

Σάλος με την ηχηρή απάντηση της Καίτης Γαρμπή πριν λίγο σε αήθη δημοσιεύματα

Η Καίτη Γαρμπη ξεσπά και απαντά σε δημοσιεύματα που υπήρξαν εναντίον της

Επιτροπή Θεσμών: Θερμό επεισόδιο Πολάκη – Δημητριάδη!

Τον Παναγιώτη Κοντολέοντα «έδειξε» ο Γρηγόρης Δημητριάδης για τις...

Ίδρυμα κολαστήριο το ΠΑΑΠΑΘ που διοικούσε η εκλεκτή του Μητσοτακη

Σοκαρουν οι καταγγελίες φωτιά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων...

Σάλος με τον Μακη Τριανταφυλλοπουλο στην Δίκη στο Open: Ρωτήστε πόσοι Αθάνατοι πληρώθηκαν για να...

Εκρηκτική ήταν η εμφάνιση του Μακη Τριανταφυλλοπουλου στην εκπομπή...

Κιβωτός του κοσμου: Ο Λούλης πούλησε βίλα για ένα εκατομμύριο ευρώ και το παρουσίασε ως...

Σοβαρά ερωτήματα για την υποτιθέμενη δωρεά του επιχειρηματία Κώστα...