Απεβίωσε ο Παντελής Κούρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Παντελής Κούρος ήταν Ελληνοκύπριος πολιτικός. Διετέλεσε Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω της Κύπρου επί Προεδρίας αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη και ήταν ο στενότερος συνεργάτης του και φίλος.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 10 Δεκεμβρίου 1932. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Παρακολούθησε μαθήματα κολεγιακού επιπέδουστον κλάδο Δημοσίων σχέσεων και Διεύθυνσης Επιχειρήσεων.

Υπήρξε αγωνιστής της ΕΟΚΑ 55-59 και ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της Ένωσης Αγωνιστών Λευκωσίας, του Παγκύπριου Ενιαίου Μετώπου Αγωνιστών και της Παγκύπριας Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας, στις οποίεςκατείχε τη θέση του Γενικού Οργανωτικού και του Βοηθού Γενικού Γραμματέα.Συμμετείχε σε όλους ανεξαίρετα τους αγώνες υπέρ Ελυθερίας της αγαπημένης του πατρίδας Κύπρου.

Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Άμυνας και παρακολούθησε μαθήματα Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης στην Ελλάδα. Κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974 ανέλαβε τη θέση του Επιτελάρχη της Πολιτικής Άμυνας.

Από το 1953 κατείχε διευθυντή θέση σε συγκρότημα εταιρειών στη Λευκωσία.

Το 1962 νυμφεύθηκε την Ουρανία Τσακίρη η οποία απεβίωσε το 1989. Είχε ένα υιό, τον Κυριάκο Δ/τη σήμερα της Κ.Υ.Π. και μία κόρη την Έμμα.

Το 1969 ήταν ένας από τους στενούς συνεργάτες του Γλαύκου Κληρίδη όταν ίδρυσε το Ενιαίον Κόμμα. Το 23 Ιουλίου 1974, όταν ο Γλαύκος Κληρίδης ανέλαβε καθήκοντα Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, διορίστηκε ως σύνδεσμος της Προεδρίας με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ)

Από την ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού το 1976 έως το 1993, κατείχετη θέση του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του κόμματος, Γλαύκου Κληρίδη. Στις 30 Απριλίου 1993 διορίστηκε Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω στην Κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη 1993. Συνέχισε στην ίδια θέση στην Κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη 1998. Παρέμεινε στη θέση αυτή έως τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης το 2003.

Τα θερμότερα μου συλλυπητήρια στα αγαπημένα μου παιδιά Κυριάκο και Έμμα. Να είναι υπερήφανα για τον πατέρα τους, όπως περήφανος είμαι και εγώ, που με τιμούσε πάντα με την αγάπη του και με μια πολύχρονη αγνή και αδελφική οικογενειακή φιλία.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΑΓΝΟ ΤΙΜΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ.

Α. Αντωνάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ