Αλλάξτε οικονομικό μοντέλο γιατί χανόμαστε: Οι κρατήσεις δεν επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυστυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Ολυμπία, οι προβλέψεις για την ερχόμενη τουριστική περίοδο μόνο ευοίωνες δεν είναι. Οι κρατήσεις λογικό είναι να βρίσκονται στο ναδίρ, λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας και τις αποφάσεις των κρατών για το ποιες χώρες θα κριθούν ασφαλείς. Αλλά υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν ότι τα πραγματικά έσοδα που θα επιτύχει η Ελλάδα την ερχόμενη τουριστική περίοδο δεν αντιστοιχούν στις προβλέψεις. Γεγονός που θα δημιουργήσει άλλη μία μαύρη τρύπα στα έσοδα του προϋπολογισμού για το 2021.

Αυτό το γεγονός λοιπόν της δεύτερης πενιχρής χρονιάς τουριστικών εσόδων, θα πρέπει να σημάνει συναγερμό τόσο στην κυβέρνηση αλλά και στο σύνολο του πολιτικού συστήματος. Απαιτείται άμεσα αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Η οικονομία μας δεν μπορεί να στηρίζεται σε γυάλινα πόδια. Δεν μπορεί να είναι έρμαιο των διεθνών εξελίξεων, πολλώ δε να είναι εκθέτη των οικονομικών αναταράξεων που μπορούν να εξελιχθούν ακόμα και σε επισιτιστική κρίση.

Η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου πρέπει να γίνει άμεσα και να στηριχθεί στις βάσεις του οικονομικού πατριωτισμού και του εθνικού προστατευτισμού. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για παραγωγή πραγματικού πλούτου που εκτός από αυτάρκεια θα δώσει τη χώρα και την απαραίτητη ανεξαρτησία που – κακά τα ψέματα – ξεκινά από την δυνατότητα της να στέκεται στα πόδια της.

Αρχή δανεισμού, αρχή δουλειάς. Ειδικά όταν φτάνεις σε όξυνση της κρίσης όπου η έλλειψη πόρων οδηγεί σε έλλειψη βασικών αγαθών και η οικονομική κρίση αυτόματα μετατρέπεται σε εθνική.

Δεν περισσεύει λοιπόν ούτε 1 € για αεριτζήδες, μεσάζοντες, νεοφιλελεύθερη πραγμάτευση χρηματοοικονομικών προϊόντων, κερδοσκοπία funds, κοστοβόρες «μεταρρυθμίσεις» με δαπάνες σε κατεύθυνση που δεν θα έχει άμεσο παραγωγικό αντίκρυσμα.

Το ελληνικό υπερόπλο λέγεται Ελλάδα!

Από το να μεταφράζουμε λεφτά σε επιδοτήσεις που θα ενισχύσουν την γερμανική βιομηχανία η τις τσέπες κάποιων παραγόντων που δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ας εκμεταλλευτούμε το υπερόπλο που λέγεται Ελλάδα. Διότι δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί τι κρατάμε στα χέρια μας. Κυριολεκτικά δεν θα υπήρχε άνθρωπος στον πλανήτη που δεν θα ήθελε να εργαστεί στην Ελλάδα, όταν η δουλειά του δεν απαιτεί φυσική παρουσία και μπορεί να γίνει απομακρυσμένα. Συγχρόνως, δεν θα υπήρχε ιδανικότερο εργασιακό περιβάλλον από μία ελληνική τοποθεσία, για μία πολυεθνική όπως η Google, το facebook, το Twitter, παγκόσμιοι χρηματοοικονομικοί κολοσσοί, κινηματογραφικές και ένα πλήθος πολυεθνικών που μπορούν να μεταφέρουν την έδρα τους οπουδήποτε στον κόσμο αρκεί να έχουν τα κατάλληλα κίνητρα.
Για παράδειγμα ακόμα και με τον ίδιο τρόπο που κινήθηκε η Ιρλανδία και τράβηξε τους παγκόσμιους κολοσσούς, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούμε να κινηθούμε και εμείς, έχοντας όμως ως πλεονέκτημα την πιο όμορφη χώρα στον κόσμο.

Οι Ιρλανδοί τα κατάφεραν γιατί διέπονται από οικονομικό πατριωτισμό. Εμείς;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ