Ασεβής η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για άλλη μια φορά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Παναγιωτης Αποστολου

Γίναμε όλοι μάρτυρες – για άλλη μια φορά – μιας σκληρής πραγματικότητας το βράδυ της Αναστάσεως του Θεανθρώπου Χριστού μας έξω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών!

Καθώς προσερχόταν στον Ναό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ενώ στα δεξιά της ήταν παρατεταγμένο το άγημα του στρατού μας, αγνόησε την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και συνέχιζε να βηματίζει προς τα σκαλιά του Μητροπολιτικού Ναού!

Ευτυχώς δίπλα της ήταν ο Α΄ ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και την ξύπνησε από το λήθαργό της αμάθειάς της!

Έτσι στάθηκε σε στάση προσοχής, όπως επιβάλλεται σε κάθε Έλληνα όταν ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος της Πατρίδος μας! Πόσο μάλλον όταν το άτομο αυτό φέρει τον Τίτλο που πρώτου πολίτη της χώρας!

Ωστόσο, ή δεν θα μάθει ποτέ η κυρία Σακελλαροπούλου τις υψηλές της υποχρεώσεις, ή είναι τόσο ασεβής προς τα Ιερά Σύμβολα της Πατρίδοςμας! Διότι είναι η δεύτερη φορά που παίζει με τα Ιερά μας Σύμβολα!

Θα σας θυμίσω, πως η πρώτη ήταν στον ίδιο χώρο κατά την δοξολογία του νέου έτους! Τότε που πολλοί θεώρησαν υπεύθυνο της προσβολής των Εθνικών μας Συμβόλων τον Α΄ ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώροκαι δεν αντιλήφθηκαν πως ο Στρατηγός με τη δήλωσή του προσπάθησε να προστατεύσει τον Ανώτατο Άρχοντα της χώρας!

Πάντως θα πρέπει η κ. Σακελλαροπούλου να αντιληφθεί τον ρόλο της! Εάν δεν μπορεί να εκτελέσει τα υψηλά της καθήκοντα, ας πάει σπίτι της, προκειμένου να πάψει να προκαλεί τον ελληνικό λαό!!

Να θυμόμαστε τα “θαυμαστά” έργα της κ. Σακελλαροπούλου…

58C59DE9 6FCA 43FD B646 A54FF01E59E2

Πρώτη μέρα με την εστίαση ανοικτή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βγήκε για να απολαύσει το καφεδάκι της!

Ωστόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΕΠΕΡΤ) έβγαλε μια πολύ επιθετική ανακοίνωση:

«Η 3η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το 1993 ως παγκόσμια ημέρα για την ελευθεροτυπία, ημέρα που υπό τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα και ειδικά μετά από την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Απ΄ ότι φαίνεται (τουλάχιστον στο Twitter) για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας, μεγαλύτερη σημασία είχε το “καλωσόρισμα” του ανοίγματος της εστίασης και η “απόλαυση ενός καφέ” και μιας “φιλικής κουβέντας”.

Υποθέτουμε ότι οι 4 κατάλληλα επιλεγμένοι για “φιλική κουβέντα” γιατροί των νοσοκομείων “Ευαγγελισμός” και “Σωτηρία”, δεν θα χάλασαν την ωραία αυτή ατμόσφαιρα περιγράφοντάς της π.χ. την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε αυτά τα δύο νοσοκομεία, για το προσωπικό που δίνει καθημερινά μάχες να κρατήσει στη ζωή συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, για το πώς τα “χειροκροτήματα” στα μπαλκόνια δεν διώχνουν την κούραση και την απελπισία ούτε φέρνουν κλίνες προσωπικό και φάρμακο.

Σίγουρα στη φιλική αυτή κουβέντα, δεν θα ειπώθηκε τίποτα για το πως στις 23 Νοεμβρίου του 2010, η σημερινή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως μέλος τότε του ΣΤΕ μαζί με τον Πάνο Πικραμμένο έκρινε, ότι το Μνημόνιο δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και διεθνείς συμβάσεις.

Είναι επίσης βέβαιο ότι οι 4 γιατροί του Ευαγγελισμού και της Σωτηρίας δεν θα την ρώτησαν γιατί ως πρόεδρος του δικαστηρίου υπερψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας να κηρυχθεί νόμιμη η κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, του δώρου Πάσχα και του επιδόματος αδείας σε όλους τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα.

Ασφαλώς σε αυτή την “γιορταστική ατμόσφαιρα” του ανοίγματος της εστίασης, δεν είχε θέση η απορία που είχε εκφραστεί το 2015 από δεκάδες ΜΜΕ σχετικά με το πώς “έπεσε στα μαλακά” ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου που είχε κατηγορηθεί για τη γνωστή υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καθώς επίσης και για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία.

Για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ το ειδικό δικαστήριο έκρινε τότε πως ο πρώην υπουργός διέπραξε μεν “λαθροχειρία”, αφαιρώντας τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων (εξαδέλφες) από τη λίστα, ωστόσο, το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα ενώ για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία κρίθηκε αθώος! Oι δικαστές που τάχθηκαν υπέρ της άποψης να κριθεί ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος ο κατηγορούμενος είναι ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Νικόλαος Πάσσος και τα μέλη του, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Δημοσθένης Πετρούλιας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου και Ταξιαρχία Κόμβου, ενώ υπέρ της άποψης να καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος για το συγκεκριμένο αδίκημα ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν τα μέλη του δικαστηρίου Δημήτριος Κόμης, Αργύρης Σταύρακηςκαι Μαρία Γαλάνη…»!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ