Γλυκά Νερά: Το δρομολόγιο του πιλότου, το DNA και οι κάμερες τα τρία «κλειδιά» για το στυγερό έγκλημα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρούς κακοποιούς με εμπειρία και επαγγελματισμό “βλέπουν” οι αστυνομικοί πίσω από τη βάρβαρη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά, μπροστά στα μάτια της -μόλις 11 μηνών- κόρης της και ενώ ο σύζυγός της ήταν ακινητοποιημένος σε διπλανό δωμάτιο.

Η υπόθεση έχει σοκάρει το πανελλήνιο, με την Αστυνομία να έχει επικηρύξει με 300.000 ευρώ τους αδίστακτους δράστες, μόλις λίγες ώρες μετά το ειδεχθές έγκλημα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, έχει συσταθεί μία από τις μεγαλύτερες ομάδες που έχουν δημιουργηθεί ποτέ για εξιχνίαση υπόθεσης, αποτελούμενη από 20 αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, καθώς και άλλη μία ομάδα από το Τμήμα Διαρρηκτών που καλείται να συσχετίσει την υπόθεση με παλαιότερες διαρρήξεις.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Οι κακοποιοί έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι γνώριζαν για το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρισκόταν στο σπίτι. Η οικογένεια είχε προχωρήσει πρόσφατα στην αγορά οικοπέδου και το ποσό των 15.000 ευρώ -που άρπαξαν οι δράστες- φαίνεται πως προοριζόταν για τα διαδικαστικά της αγοραπωλησίας.

Η Αστυνομία επικεντρώνεται σε αυτό το στοιχείο και γι’ αυτό ζήτησε από τον 32χρονο να αναφέρει πότε έκανε την ανάληψη του ποσού και το δρομολόγιο που ακολούθησε. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, θα συγκεντρωθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, βάσει του δρομολογίου του πιλότου, ώστε να διαπιστωθεί αν τον ακολούθησε κάποιος.

caroline glika nera 3

Παράλληλα, έχουν συγκεντρωθεί βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής στα Γλυκά Νερά, όπου έγινε η φρικιαστική δολοφονία, ενώ στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται ήδη τα ρούχα του ζευγαριού, καθώς και το δείγμα DNA που συλλέχθηκε από τα νύχια της αδικοχαμένης 20χρονης.

Η ειδική ομάδα των profilers

Η ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών που έχει συσταθεί για να εξιχνιάσει το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μία σκιαγραφούν το προφίλ των τριών εισβολέων και από την άλλη, συνθέτουν το σκηνικό του θανάτου στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη. Όλα δείχνουν ότι από κάπου η συμμορία των δολοφόνων ληστών έμαθαν για τα χρήματα που έκρυβε σε χρηματοκιβώτιο, η οικογένεια του πιλότου. Τους παρακολουθούσαν μέρες και κατέγραψαν όλες τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας τους πριν περάσουν στην τελευταία και πιο ειδεχθή φάση του σχεδίου τους.

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Δεν το χωράει ανθρώπους νους αυτό που διαδραματίστηκε το πρωί της Τρίτης στη μονοκατοικία στην οδό Πανάγου στα Γλυκά Νερά. Ανθρωπόμορφα κτήνη παραβίασαν το σπίτι και σκόρπισαν τον θάνατο σε μια αγαπημένη οικογένεια.

Όλα τα μέλη της οικογένειας τη στιγμή που οι τρεις ληστές μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο του υπογείου στο σπίτι, βρίσκονταν στη σοφίτα. Οι κακοποιοί κινήθηκαν αμέσως προς τα πάνω ορόφους. Μπροστά τους βρέθηκε ο σκύλος της οικογένειας, τον οποίο αφού τον σκότωσαν, σφίγγοντας τον με το κολάρο του, στη συνέχεια τον πέταξαν από τις σκάλες της μονοκατοικίας στο κενό.

caroline glika nera

Με γρήγορα βήματα ανέβηκαν στη σοφίτα της μονοκατοικίας. Εκεί βρίσκονταν ο 32χρονος πιλότος, η 20χρονη σύζυγος του και το μόλις έντεκα μηνών παιδί τους. Οι ληστές με την απειλή του όπλου έδεσαν τον άνδρα και ζητούσαν επίμονα να τους αποκαλύψει που βρίσκονται τα χρήματα. Το ίδιο συνέβη και με τη γυναίκα, η οποία πέθανε από τα χέρια τους με ασφυκτικό θάνατο (στραγγαλισμό όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία).

Μάλιστα κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες έβαλαν το πιστόλι και στο κρόταφο του μωρού προκειμένου να αναγκάσουν τους γονείς του να του μαρτυρήσουν το σημείο που είχαν κρυμμένα τα χρήματα.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του 32χρονου πιλότου

Ανατριχιαστικά είναι τα όσα περιέγραψε στους αστυνομικούς ο 32χρονος πιλότος που είδε τα ξημερώματα να σκοτώνουν μπροστά στα μάτια του την 20χρονη σύζυγό του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Από το πρωί ο 32χρονος βρέθηκε στο τμήμα ανθρωποκτονιών της ασφάλειας με τους αξιωματικούς να του δείχνουν ολόσωμες φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών, σκληρών, εγκληματικών οργανώσεων. Επίσης φωτογραφίες κακοποιών που έχουν αποφυλακιστεί πρόσφατα και αυτό για να δουν αν μπορεί να έχει κάποια εικόνα ή να δώσει κάποια εικόνα για τον σωματότυπο.

Γλυκά Νερά

Στο μεταξύ σοκ προκαλούν οι πρώτες κουβέντες του 32χρονου πιλότου στους αστυνομικούς. «Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Τρεις με κουκούλες full face οι δυο και ο τρίτος φορούσε το κάλυμμα λαιμού που έχουν για τις μηχανές και το είχε σηκωμένο μέχρι τη μύτη. Η σωματοδομή τους ήταν κανονική. Με τα όπλα στα χέρια σημάδευαν άλλες φορές εμένα και άλλες φορές το μωρό. Μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά, μου έλεγαν συνέχεια που είναι τα λεφτά ρε».

Ο σύζυγος περιέγραψε και τη στιγμή που τους έδεσαν αλλά και τη στιγμή που σταμάτησε να ακούει τη φωνή της συζύγου του.

«Τους είπα αμέσως που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχαμε κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου…».

Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους αδίστακτους κακοποιούς για την δολοφονία

Σε μια εξέλιξη κάθε άλλο παρά συνηθισμένη για τα ελληνικά δεδομένα, οι Αρχές επικήρυξαν τους δράστες της στυγνής δολοφονίας της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά, μόλις λίγες ώρες μετά το ειδεχθές έγκλημα που «πάγωσε» το πανελλήνιο!

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται πως δίνεται αμοιβή ύψους 300.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στην σύλληψη των δραστών που σκότωσαν εν ψυχρώ την 20χρονη Κάρολαϊν, δίπλα στο μωρό της, ενώ ο σύζυγός τους ήταν δεμένος χειροπόδαρα κι ο σκύλος τους επίσης νεκρός και σκοτωμένος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως εξασφαλίζεται ανωνυμία για τυχόν άτομα που θα παράσχουν πληροφορίες στις Αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ σε όποιον βοηθήσει τις Αρχές

«Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ