Εκλογές νοθείας 2000 – Ο Καραμανλής χάνει μετά από τον Σημίτη με Ελληνοποιήσεις από την Μαριούπολη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.com

9 Απριλίου 2000

Με αφορμή την απόφαση για την Siemens και πως θα ήταν η Ελλάδα αν δεν είχε κερδίσει το ΠΑΣΟΚ του Άκη, του Γιάννου, του Τσουκάτου και του Χριστοφοράκου

Οι εκλογές νοθείας του 2000

Ηταν 9 Απριλίου του 2000, όταν έκλειναν οι κάλπες στις πιο γκραν γκινιόλ εκλογές της σύγχρονης ιστορίας. Τότε που «κοιμηθήκαμε με κυβέρνηση ΝΔ και ξυπνήσαμε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ».

subscribe ΕΔΩ : https://tinyurl.com/hellenicnewsfeedchannel

 

 

Αντίπαλοι στην εκλογική αναμέτρηση ήταν ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος είχε ήδη μια τετραετία πρωθυπουργός, μετά την νίκη του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με την οποία αναδείχθηκε διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής, που είχε αναλάβει την ηγεσία της ΝΔ από το 1997.

Οι εκλογές ήταν πρόωρες μετά από αίτημα της κυβέρνησης Σημίτη, που επικαλέστηκε ως εθνικό λόγο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού να ενταχθεί η Ελλάδα στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ). Τα exit polls προεξοφλούσαν – έστω και οριακή – νίκη της ΝΔ, κάτι που σημαίνει ότι θα επέστρεφε στην εξουσία επτά χρόνια μετά την ήττα, στις εκλογές του 1993, μετά την ολική επαναφορά του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, όσο ξεδιπλώνονταν η βραδιά, το σκηνικό άλλαζε σταδιακά. Η αγωνία μεγάλωνε και οι γαλάζιες σημαίες… διπλώνονταν. Τελικά, πρώτο κόμμα ήλθε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με 43,79% και 158 έδρες, δεύτερο κόμμα η Νέα Δημοκρατία με 42,74% και 125 έδρες, τρίτο κόμμα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 5,52% και 11 έδρες, τέταρτο και τελευταίο κόμμα ο Συνασπισμός του Ν. Κωνσταντόπουλου με 3,20% και 6 έδρες.

Ανακοίνωση – κόλαφος του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης για το σκάνδαλο Siemens!

Όταν το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη έχανε δυνάμεις στο εκλογικό σώμα, κι επειδή δεν μπορούσε να γίνει αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις εκλογές του 2000, ανάλογη με εκείνη που είχε κάνει ο Κουτσόγιωργας την άνοιξη του 1989, το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» προχώρησε με την ανοχή του τότε πρωθυπουργού σε μια κίνηση που διέφυγε, αρχικώς, της προσοχής της ΝΔ αλλά και των ΜΜΕ. Αποφάσισαν αντί να αλλάξουν το εκλογικό σύστημα, να αλλάξουν το εκλογικό σώμα!!!

Τότε ξεκίνησε μια βιομηχανία ελληνοποιήσεων με στοιχεία κάθε άλλο παρά νόμιμα, κυρίως από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και κυρίως από την Μαριούπολη της Ουκρανίας. Μέσα στη ζέση για φιλοξενία των ομογενών που έζησαν σε άσχημες συνθήκες πέρα από το «παραπέτασμα» η ελληνική κοινωνία και αρχές φαίνεται ότι «υποδέχθηκαν» – ακόμα και την ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης- περίπου 200.000 «νεοέλληνες», που ελάχιστοι εξ αυτών είχαν σχέση με την χώρα μας την οποία έβλεπαν ως νέο προορισμό, ή ενδιάμεσο σταθμό για την Ευρώπη.

Στις εκλογές του 2000 η ΝΔ έχασε με διαφορά μερικών χιλιάδων ψήφων, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να ζήσουμε την χειρότερη περίοδο του ΠΑΣΟΚ, με έναν πρωθυπουργό να μη μπορεί να ελέγξει το κράτος και με «πάρτι» διαφθοράς σε κάθε υπουργείο, με αποκορύφωμα τις περιπτώσεις Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου. Μια περίοδος που αν είχε αποφευχθεί ίσως να μην είχαμε φθάσει στην κρίση.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ