Το Ισραήλ αγοράζει σαν τρελό τούρκικα προϊόντα, παρά το αντισημιτικό μίσος των Τούρκων!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκεί που θα περίμενε κανείς ότι οι εμπορικές σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας θα ήταν στο ναδίρ μετά την ανοιχτή στήριξη των τούρκων στην Χαμάς, έμπρακτη στήριξη μάλιστα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το πρακτορείο Μεσοποταμία, η ρητορική μίσους του Ερντογάν όχι μόνο δεν έχει επηρεάσει τις τουρκικές εξαγωγές στο Ισραήλ, αντίθετα της έχει σχεδόν πενταπλασιάσει!

Ο όγκος του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών σήμερα είναι 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ήταν 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια τη στιγμή που ο Τούρκος Πρόεδρος και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ανήλθαν στην εξουσία, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TÜIK).

Μία εξέλιξη που αγγίζει τα όρια της παράνοιας, εάν αναλογιστούμε οτι η Σαουδική Αραβία παρότι παραδοσιακός σύμμαχος της Τουρκίας, με ένα άτυπο εμπάργκο έχει μειώσει τις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων κατά 95%!

Το Ισραήλ κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των εισαγωγέων τουρκικών αγαθών και υπηρεσιών το 2020, σύμφωνα με την έκθεση, με εισαγωγές αξίας 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο έτος. Αυτό είναι ένα άλμα από το 2019, όταν το Ισραήλ είχε την ένατη θέση στον κατάλογο των καταναλωτών των τουρκικών εξαγωγών. Με απλά λόγια, τις στιγμές που μιλάμε, το Ισραήλ είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πελάτης της Τουρκίας, ενισχύοντας την καταρρέουσα τουρκική οικονομία με ένα ιλιγγιώδες ποσό. Την ώρα που η Τουρκία επιθυμεί ουσιαστικά την καταστροφή του Ισραήλ.

Οι εξαγωγές τροφίμων της Τουρκίας στο Ισραήλ αυξήθηκαν επίσης από πέρυσι.Κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2020, οι πωλήσεις ξηρών καρπών αυξήθηκαν κατά 64%, τα θαλασσινά κατά περισσότερο από 36% και τα δημητριακά και τα όσπρια κατά σχεδόν 18% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 25%.

Δουλίτσες πάνω στο αίμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ