Συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους για τη Γενοκτονία – Τη Πόντου οι αντάρτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μία ταινία μικρού μήκους γεμάτη συναίσθημα, ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος» τιμά, φέτος, τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το σενάριο της ταινίας Τη Πόντου οι αντάρτες έγραψε ο συγγραφέας και ποιητής της ποντιακής διαλέκτου Κυριάκος Σαχανίδης.

Τους ρόλους ερμηνεύουν ο γνωστός Πόντιος ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Γκουντρουμπής και μέλη του «Φάρου», ενώ η μουσική επιμέλεια είναι του Δημήτρη Κοσμίδη. Τα γυρίσματα που έγιναν με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 και επιμέλεια παραγωγής είναι από τη VideoMasters Productions και ο Κώστας Φουλίδης – STUDIO99.eu έκανε το mix-master.

Η ταινία είναι αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά συντονισμένης δουλειάς περίπου 30 ανθρώπων, υπό την καθοδήγηση της προέδρου του Συλλόγου Σοφίας Σαββίδου, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Περντετζή.

«Κατά τα έτη 1917-1922 οι Έλληνες του Πόντου για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και της αξιοπρέπειάς τους, ανέβηκαν στα βουνά με αυταπάρνηση και αυτοθυσία. Συγκρότησαν αντάρτικες ομάδες για να γλιτώσουν τις οικογένειες και το σπιτικό τους από τις βιαιοπραγίες, τις διώξεις και τις μεθόδους εξόντωσης των Τούρκων. Μεθόδους που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους», αναφέρει ο Σύλλογος.

Με πληροφορίες από το pontosnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ