Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Και όμως, λειτουργούν λες και έρχονται εκλογές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Από το 1973, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα πραγματοποιούν τακτικές δημοσκοπήσεις, το λεγόμενο “Ευρωβαρόμετρο”, σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Το 2007, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε τις δικές του δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκοπήσεις αυτές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με έμφαση στις αντιλήψεις και τις προσδοκίες των πολιτών όσον αφορά την ανάληψη δράσης εκ μέρους της ΕΕ, καθώς και στις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ένωση. Επίσης, οι δημοσκοπήσεις αξιολογούν λεπτομερώς τη στάση των πολιτών απέναντι στην ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις απόψεις των πολιτών για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Λόγω της μακράς αυτής διαδικασίας, η ανάλυση των αποτελεσμάτων παρέχει μια λεπτομερή εικόνα των τάσεων και της εξέλιξης της κοινής γνώμης αναφορικά με τα ευρωπαϊκά θέματα, τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινωνικό-δημογραφικό επίπεδο!
Το “Ευρωβαρόμετρο” λοιπόν πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποίησε μια έρευνα σοκ για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία καταρρίπτει όλους τους μύθους των ελληνικών δημοσκοπήσεων με τα πλασματικά και υπερεκτιμημένα αποτελέσματα! Αυτή η συνταρακτική έρευνα αποσιωπήθηκε από όλα τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών – μεγαλοεργολάβων – μεγαλοεφοπλιστών! Και πώς μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας τα έχει “μπουκώσει με ένα σκασμό λεφτά” προκειμένου να παραπλανούν τον κόσμο με τα “ποιοτικά” τους αποτελέσματα, όταν η κοινωνία ολόκληρη βράζει από θυμό και αγανάκτηση!
Η μόνη εφημερίδα που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του “Ευρωβαρόμετρου” ήταν η εφημερίδα “Δημοκρατία” με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα:
To 71% του λαού μας δηλώνει δυσαρεστημένο και απογοητευμένο!
Το 78% αναγνωρίζει ότι η χώρα βρίσκεται σε κακή κατάσταση!
Το 54% έχει δυσκολίες στο πορτοφόλι του και το 90% δέχεται ότι η οικονομία είναι σε κρίση!
Το 61% δηλώνει ότι πάρθηκαν λάθος μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας!
Το 67% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας!
Το 74% δεν εμπιστεύεται την τηλεόραση!
Αυτό το τελευταίο αποτέλεσμα της έρευνας είναι κόλαφος για την ελληνική τηλεόραση της κατευθυνόμενης είδησης, όταν στις 3 Μαΐου 1993 γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα της ελευθεροτυπίας!
Αυτή η έρευνα του οργάνου της ΕΕ ήταν γνωστή στο Μέγαρο Μαξίμου αρκετές ημέρες πριν τη δημοσιοποίησή της και η οποία θορύβησε απίστευτα τους Επιτελείς του και έτσι οι “σοφοί” του, αφού συσκέφθηκαν εν πανικώ, αποφάσισαν μέσω της γνωστής σε αυτούς πολιτικής γκεμπελιστικής επικοινωνίας – προπαγάνδας, να διαθέσουν κι άλλα διαφημιστικά κονδύλια προκειμένου να παραπλανήσουν τον λαό και να του υφαρπάξουν την ψήφο του για άλλη μια φορά:
Εγκρίθηκαν δηλαδή από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διαφημιστικά προγράμματα τα οποία ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία θα δοθούν σε “γαλάζιες” Περιφέρειες και Δήμους! Με ένα μεγάλο μέρος αυτών των ποσών να δίνεται σε τοπικά και περιφερειακά Μέσα!
Το μεγαλύτερο ποσό αυτής της επικοινωνιακής δαπάνης θα το πάρει η Περιφέρεια Αττικής, που ξεπερνάει τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ!
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα καρπωθεί ένα ποσό κοντά στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ!
Η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας θα “διαχειριστεί” ένα ποσό κοντά στο 1,4 εκατομμύρια ευρώ!
Ποσά θα λάβουν και άλλες Περιφέρειες, αλλά και Δήμοι της Επικράτειας!
Όλες οι παραπάνω σπασμωδικές ενέργειες της κυβέρνησης αποκαλύπτουν πως έρχονται αργά ή γρήγορα εκλογές!
Διαφωνείτε;;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ