Εύγε σε Open και Ιβάν Σαββίδη για το συγκλονιστικό αφιέρωμα στην γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mε τίτλο «353.000 αθώα θύματα! Δεν ξεχνούμε!», το Οpen προβάλλεισήμερα, στις 14.00, με οικοδεσπότες τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Λάμπη Ταγματάρχη, την εκπομπή που θα είναι αφιερωμένη στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου!

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός το τελευταίο χρονικό διάστημα κάνει εκπληκτικές παρεμβάσεις με έλληνες της διασποράς που μιλούν για τον πόντο, την γενοκτονία, τον ελληνισμό. Πραγματικά προσφέρει ένα εθνικό έργο, το οποίο είχαμε να δούμε πολλές δεκαετίες σε ελληνικό κανάλι. Έπρεπε να έρθει ο Ιβάν Σαββίδης στο τηλεοπτικό τοπίο, για να θυμηθούμε πως θα έπρεπε να λειτουργούν όλα τα κανάλια απέναντι στην πατρίδα και την εθνική μνήμη.

Ανήμερα τη μαύρη επέτειο, η εκπομπή αποτίει φόρο τιμής στους Ελληνες του Πόντου, για να μείνουν η μνήμη ζωντανή και η θύμηση αλώβητη, καθώς η Ιστορία που δεν διδάσκεται επαναλαμβάνεται, με περισσότερα δεινά για τις επόμενες γενιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκπομπή φιλοξενούνται σημαντικές προσωπικότητες, που θα ρίξουν φως στην τραγωδία. Ιστορικοί, καθηγητές πανεπιστημίου, επιστήμονες θα εξηγήσουν τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, από την Τραπεζούντα και τη Σαμψούντα έως την Πόλη! Σε αυτό το οδοιπορικό μνήμης που θα παρουσιάσει σήμερα, στις 14.00, το Open, απόγονοι των θυμάτων εξιστορούν τις θύμησες των προγόνων τους, οι οποίοι υπέφεραν, εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους και τελικά έχασαν τη ζωή τους στις πορείες θανάτου.

A9ABAFB8 F7A6 407E 935D B3D9F8F0C299
Γενοκτονία του Πόντου

Ιστορική καταγραφή

Αγνωστες συγκλονιστικές ιστορίες θα έρθουν στο φως μέσα από την εκπομπή, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθούν καλεσμένοι από όλους τους τομείς, που θα συνδράμουν στην ιστορική καταγραφή της Γενοκτονίας.

Ακόμα, η εκπομπή «353.000 αθώα θύματα! Δεν ξεχνούμε!» θα ασχοληθεί με τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου, με τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τη διατήρηση της ποντιακής διαλέκτου από διάφορους μορφωτικούς και πολιτιστικούς φορείς καθώς και ΜΜΕ, αλλά και με τη σημασία των σπουδαίων πολεμικών χορών και της μουσικής, με τον επαναστατικό, δυναμικό και αναγνωρίσιμο ήχο της ποντιακής λύρας.

Το τηλεοπτικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει πρώτη φορά μέσα από τη συχνότητα του Open κειμήλια με ιστορική αλλά και συναισθηματική αξία.

Οι Ελληνες του Πόντου, ευπατρίδες, άνθρωποι εργατικοί, του μόχθου, νοικοκυραίοι, οικογενειάρχες, έξυπνοι, ηθικοί, τίμιοι, με δυνατή πίστη στον Θεό και στην Ορθοδοξία, δημιούργησαν έναν ιδιαίτερο πολιτισμό και έδωσαν ώθηση στα γράμματα, στις τέχνες, στην αρχιτεκτονική, στην αγροτική παραγωγή, στο εμπόριο, στην επιστήμη, στην έρευνα, κρατώντας ζωντανή την ποντιακή κουλτούρα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ