Προανακριτική – Καλογρίτσας: «Μην ακουμπάς τον Θεοδωρικάκο, ήταν παιδί μου!»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την αγάπη του για τον Τάκη Θεοδωρικάκο δεν έκρυψε κατά την χθεσινή κατάθεσή του στην Προανακριτική ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος απέφυγε να επιβεβαιώσει τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και ζητούσε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να… τελειώσουν τη διένεξη. Το αίτημα του εργολάβου απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη από τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή.

Με στοργή εκφράστηκε για τον πρώην συνεργάτη και κουμπάρο του, Τ. Θεοδωρικάκο, ο άλλοτε αφερέγγυος για τη ΝΔ εργολάβος. Απαντώντας σε εκτός μικροφώνου σχόλιο που αφορούσε τον τέως υπουργό Εσωτερικών, ο μάρτυρας είπε σε έντονο ύφος: «Μην ακουμπάς τον Θεοδωρικάκο. Μακριά το στόμα σου από τον Τάκη». Μάλιστα, φέρεται να πρόσθεσε: «Μακριά το στόμα σου από τον Τάκη. Βεβαίως ο Τάκης, ήταν παιδί μου».

Ελιγμοί και παζάρια

Κατά τις πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής αν συναντήθηκε με τον Νίκο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου, ο μάρτυρας απέφυγε να απαντήσει. Ακολουθεί ο διάλογος όπως τον αφηγήθηκαν στο documentonews.gr:

Κελέτσης: Όταν λέγατε (σ.σ. στα sms με τον Ν. Παππά) «σε εσένα», στον τόπο αυτού, εννοούσατε στο Μαξίμου, στο γραφείο του;

Καλογρίτσας: Έχει καμία αξία τώρα αυτό;

Κελέτσης: Έχει κι αυτό την αξία του. Πού θα πηγαίνατε να τον δείτε;

Καλογρίτσας: Ας το αφήσουμε αυτή τη στιγμή.

Εντύπωση προκάλεσε δε ότι ο Χρ. Καλογρίτσας -που χαρακτήρισε εαυτόν «μεγάλη προσωπικότητα»- προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να λήξουν την αντιπαράθεση. «Μακάρι ο Τζανακόπουλος, ο Πολάκης, η Τζάκρη, ο Καλαματιανός και όποια άλλα παιδιά είναι εδώ, να το τερματίσουμε μέχρι εδώ που φτάσαμε και να μην προχωρήσουμε παραπέρα. Φτάνει!» φέρεται να ανέφερε ο μάρτυρας, με τον Δ. Τζανακόπουλο να αντιτείνει: «Τι φτάνει; Αυτό θα το δούμε».

Εν συνεχεία, ο εργολάβος επέμεινε για να τελειώσει το θέμα, με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανένδοτος. «Δεν έχω να πω κι εγώ τίποτα. Δεν έχετε κι εσείς. Ας το αφήσουμε εκεί να ξεμπερδεύουμε, να πάμε στα σπίτια μας» επανέλαβε ο Χρ. Καλογρίτσας, με τον Δ. Τζανακόπουλο να του υπενθυμίζει πως πρόκειται για ποινική διαδικασία που δεν θα λήξει με τον τρόπο που επιθυμεί εκείνος.

Με πληροφορίες από το documentonews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ