Οργή με το BBC στη Βρετανία: Χρησιμοποίησε εν γνώσει του ψευδή στοιχεία και έγγραφα στη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη δίνη μέγα σκανδάλου βυθίζεται το βρετανικό BBC μετά την αποκάλυψη ότι η συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνας το 1995, που χάρισε στον διάσημο δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ σειρά βραβείων, διεθνή φήμη και εφ’ όρου ζωής αναγνωρισιμότητα στη Βρετανία, βασίστηκε σε παραποιημένα έγγραφα και στοιχεία.

Τα αναληθή στοιχεία μάλιστα χρησιμοποίησε εν γνώσει του καναλιού ο Μπασίρ για να προσεγγίσει τον οικογενειακό κύκλο της αγαπημένης πριγκίπισσας και να εξασφαλίσει την περιβόητη συνέντευξη που έπληξε ανεπανόρθωτα τον οίκο των Ουίνδσορ και προσωπικά την ίδια την Νταϊάνα.

Σύμφωνα με το πόρισμα ανεξάρτητης επιτροπής, το κανάλι όχι μόνο καταπάτησε τον κώδικα δεοντολογίας, αλλά οι ιθύνοντες του γνώριζαν το σκάνδαλο και το συγκάλυπταν επί σειρά ετών.

Στη Βρετανία πλέον γίνεται συζήτηση εάν πρέπει να συνεχίσουν οι πολίτες να στηρίζουν οικονομικά το BBC, που αντλεί απ’ ευθείας από κάθε ιδιοκτήτη τηλεόρασης περί τα 180 ευρώ κάθε χρόνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ