Λευκορώσοι πράκτορες επιβιβάστηκαν σαν κύριοι στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της μπανανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πτήση της Ryanair, η οποία κυριολεκτικά κατελήφθη από την Λευκορωσία, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας. Το καλύτερα φυλασσόμενο. Όπου εάν είσαι ραγιάς της μπανανίας, πρέπει να περάσεις ιερά εξέταση για να επιβιβαστείς. Εν τω μεταξύ, από την Λευκορωσία δεν επιτρέπεται ούτε τουρίστας! Και όμως, αυτό δεν εμπόδισε Τους πράκτορες, να επιβιβαστούν σαν κύριοι σε μία τουριστική πτήση, να καταφέρουν να την στείλουν στο Μινσκ αντί για την Λιθουανία, και να μπαγλαρώσουν τον τύπο που έψαχναν.

Αιτία για αυτή την πρωτοφανή υπόθεση φαίνεται ότι ήταν ο Λευκορώσος δημοσιογράφος Ραμάν Προτάσεβιτς, ιδρυτή του καναλιού στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram με την ονομασία NEXTA.

Ακολούθησε η φαρσοκωμωδία με τα οργισμένα tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργείου εξωτερικών, που φυσικά εντείνουν το ρεζίλεμα που έχουμε υποστεί ως χώρα.

Οι πράκτορες της Λευκορωσίας είχαν επιβιβαστεί στην πτήση από την Αθήνα, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Κατά την διάρκεια της πτήσης υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα, γεγονός που προκάλεσε συναγερμό, με αποτέλεσμα να δοθεί η αφορμή ώστε το αεροσκάφος να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Φυσικά, δεν βρέθηκε καμία βόμβα αλλά βρέθηκε ο καταζητούμενος με κατηγορείς για τρομοκρατική δράση, Ραμάν Προτάσεβιτς, Ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές της Λευκορωσίας και αντιμετωπίζει ποινή  κάθειρξης 15 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ