Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Οι Τούρκοι «ανάβουν φωτιές» σε Θράκη και Κρήτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Γιουροβα με Αλέξη Τσιπρα στις Βρυξέλλες για τις υποκλοπές

Η Βέρα Γιούροβα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ...

Έντονη εσωκομματική κριτική στην κυβερνηση απο τον Κωνσταντίνο Κυρανακη

Σάλος έχει προκληθεί από την απόρριψη της κυβερνητικής πολιτικής...

Εκτίμηση σοκ για το πως η ΝΔ θα χάσει τις μονοεδρικές περιφέρειες

Αν η κυβέρνηση θα αποφασίσει τελικά να γίνουν οι...

Παρέμβαση κόλαφος του Χάρη Καστανίδη για την Siemens

Τα κακουργήματα μείζονος δημοσίου συμφέροντος εκδικάζονται κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Για να καταλάβουμε ποια κανάλια έκαναν πρωθυπουργό τον Κυριάκο

Σοκαριστικά ήταν τα ευρήματα της μελέτης του καθηγητή Λύτρα...

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για την Siemens (πριν ενταχθεί στην Νέα Δημοκρατία) – Ήξερε που πήγαινε και γιατί πήγε

Από την εκπομπή που παρουσιάζουν ο Φοίβος Κλαυδιανός, ο Κώστας Πουλακίδας και ο Σπύρος Σουρμελίδης

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Είμαστε το μόνο Δεξιό κόμμα στην Ελλάδα – Συντηρητικοί κι όχι ακροδεξιοί

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος και πρόεδρος του «ΠΑΤΡΙΔΑ»...

Πολάκης μετά την έρευνα Λύτρα: Τα είχα πει από τον Νοέμβριο του 2020

Στην έρευνα του Θεόδωρου Λύτρα και τις σοκαριστικές παρατηρήσεις σχετικά...

Σκάνδαλο SIEMENS: Παραγραφή κακουργημάτων

Σκάνδαλο SIEMENS: Παραγραφή κακουργημάτων. Έσχος! (Σχόλια μόνο με εικόνες)####################### <blogger>post...

Παρέμβαση Αρείου Πάγου μετά το σάλο για την παραγραφή των αδικημάτων στο σκάνδαλο Siemens

Ο Ντογιάκος ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να...

Έκλαψαν και οι αυγουλιέρες της Siemens από την παρέμβαση της Ντόρας

Εαν βρήκατε την οποιαδήποτε χρηματοδότηση από την Siemens να βγείτε να το πείτε.

Ηχηρή παρέμβαση του Χάρη Καστανίδη: Η κυβέρνηση ας πάψει να παραπέμπει προσχηματικά σε κοινές πολιτικές

Ο επικεφαλής του ESM δηλώνει ότι η ενεργειακή κρίση μπορεί να αντιμετωπισθεί

Τις τελευταίες ημέρες ένας ολόκληρος στόλος τουρκικών αλιευτικών «περικύκλωσε» την Κρήτη. Πήγαν να «προστατευθούν από τον καιρό» και έξι από αυτά κατέληξαν στο λιμάνι της Σούδας.

Κάποιοι αφελείς μπορεί να αρκεσθούν στην τουρκική εκδοχή. Ότι τα αλιευτικά πήγαιναν στην Μάλτα και «εξ συμπτώσεως» τα έφεραν οι άνεμοι στην Κρήτη. Κάποιοι άλλοι μπορούν να μας πουν ότι πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό».

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου του 2020 πάλι ο καιρός έφερε το τουρκικό ερευνητικό εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Πάλι ο καιρός. Πάλι το περιστατικό ήταν μεμονωμένο.

Από την στιγμή που τα περιστατικά είναι επαναλαμβανόμενα δεν μπορούμε να τα θεωρήσουμε μεμονωμένα. Πόσο μάλλον όταν συμβαίνουν στις περιοχές εκείνες για τις οποίες οι Τούρκοι εγείρουν αξιώσεις. Τότε στο Καστελλόριζο και τώρα νοτίως της Κρήτης, όπου ακόμη και την κυριαρχία μας στην Γαύδο αμφισβητεί η Άγκυρα. Όσο για την Σούδα, αποφεύγουμε να δεχθούμε εκεί τουρκικά πλοία, ακόμη και αν μετέχουν σε συμμαχικούς σχηματισμούς.

Δεν θέλουμε να μπαίνουν και να χαρτογραφούν την βάση στην οποία ελλιμενίζονται και Αμερικανοί και εφαρμόζονται ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας. Και τώρα δεχθήκαμε έξι αλιευτικά. Η απόσταση ανάμεσα στο εμπορικό λιμάνι και την ναυτική βάση είναι αμελητέα. Το σημειώνουμε αυτό για την περίπτωση που κάποιοι θα πιαστούν από τις λεπτομέρειες και θα θελήσουν να αμφισβητήσουν την ουσία των όσων επισημαίνουμε.

Θα επέτρεπαν άραγε οι Τούρκοι σε ελληνικά αλιευτικά ή άλλα πλοία να βρουν καταφύγιο στην Μαρμαρίδα (Αξάζ όπως την ονομάζουν) αν αντιμετώπιζαν προβλήματα;

Οι κινήσεις όμως δεν περιορίζονται στην Κρήτη.

Οι Τούρκοι μας περικυκλώνουν. Κινούνται και στην Θράκη.

Αυτό που απέτυχαν να κάνουν εξαπολύοντας χιλιάδες μουσουλμάνων εισβολέων στον Έβρο, το επιχειρούν δημιουργώντας αναταραχή στην μειονότητα της Ξάνθης και της Ροδόπης. Δεν είναι κάτι νέο, αλλά κάθε φορά εμφανίζονται να κάνουν ένα καινούργιο βήμα.

Τώρα, για πρώτη φορά μετά δεκαετίες είδαμε στους δρόμους της Ξάνθης κινητοποίηση μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης με επικεφαλής τον ψευδομουφτή που θέλει να επιβάλει η Άγκυρα. Ναι μεν το θέμα προβλήθηκε ως μείζον γεγονός όχι όμως στην πλήρη του διάσταση. Ότι δηλαδή ο Ερντογάν κινητοποιεί μουσουλμανικούς πληθυσμούς γενικά κατά της Δύσης.

Δεν είναι καθόλου συγκυριακό ότι αυτή η κινητοποίηση έγινε τις ημέρες κατά τις οποίες στην περιοχή (πεδίο αρμάτων Πετρωτού) διεξάγεται μεγάλης κλίμακας ελληνο-αμερικανική στρατιωτική άσκηση.

Τώρα να αναφέρουμε και το γεγονός ότι στις κινητοποιήσεις των μουσουλμάνων μετείχε και τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι εμμέσως έτσι δίνει αναγνώριση στα ενεγούμενα του Ερντογάν; Αντιλαμβάνεται το κόμμα της αριστεράς σε τι κυκεώνα εμπλέκεται.

Και όλα αυτά σε μια στιγμή κατά την οποία η κατάρρευση των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων έχει δημιουργήσει νέες προοπτικές για την Ελλάδα. Δεν είναι πλέον μόνον η Κρήτη στο επίκεντρο του στρατηγικού ενδιαφέροντος. Είναι και οι προσβάσεις προς τον Εύξεινο Πόντο. Μετά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχουμε σοβαρές κινήσεις για αμερικανική βάση και στην Ξάνθη. Μιλούμε δηλαδή πλέον και για τις προσβάσεις της Βαλκανικής.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο, ότι η Τουρκία «βάζει φωτιές» στις δύο περιοχές ιδιαιτέρου στρατηγικού ενδιαφέροντος. Στην Κρήτη και την Θράκη.

Και θα το ξαναπούμε. Δεν πρόκειται ούτε για «τυχαίες» κινήσεις, ούτε για μεμονωμένα περιστατικά. Κάθε ένα από τα συμβάντα μόνο του, θα μπορούσε ίσως να χαρακτηρισθεί έτσι. Όλα μαζί όμως, καθώς και η περιοδικότητα με την οποία εμφανίζονται, σε σύνδεση μάλιστα με ευρύτερες γεωπολιτικές συγκυρίες, δεικνύει αυτό που αβίαστα υποθέτουμε. Η Τουρκία έχει σχέδιο επεκτατικό.

Το δείχνει άλλωστε η απαράδεκτη αντίδραση προς την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε μειονοτικό σχολείο της Θράκης. Δεν είναι τυχαίο ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναδημοσιεύει ανακοίνωση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» στην οποία υποστηρίζεται ότι δεν υπάρχουν «Πομακοχώρια» και «Ελληνόπουλα».

Συγκεκριμένα, η λεγομένη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», με αφορμή την προ ημερών τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης στην Ξάνθη, εξέδωσε ανακοίνωση προ ημερών με την οποία καταδικάζει τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός μιλώντας για «Πομακοχώρια» και «Ελληνόπουλα».

«Καταγγέλλουμε τις φράσεις ‘Πομακοχώρια’ και ‘Ελληνόπουλα’ του πρωθυπουργού της Ελλάδας κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τηλεδιάσκεψη που έκανε στις 18 Μαΐου ημέρα Τρίτη με τη δασκάλα και τους μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης. Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία στάση ενάντια στα αιτήματα της μειονότητας και άρνηση της επίσημης ταυτότητάς μας. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτού του είδους τις πολιτικές επιβολής και να είναι πιο εποικοδομητική στο θέμα της ελευθερίας της μειονότητας να εκφράσει τον εαυτό της», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια κίνηση προφανούς αμφισβήτησης των διεθνών συνθηκών έσπευσε να υιοθετήσει την ανακοίνωση αυτή, κάτι που συνιστά παρέμβαση σε μιαν εσωτερική υπόθεση της Ελλάδος. Το εξωφρενικό είναι πως το τουρκικό υπουργείο επικαλείται την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αστυνομικός που πυροβόλησε τον Eσκο: Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου

Για την στιγμή που πυροβόλησε τον 30χρονο εγκέφαλο της...

22χρονη αστυνομικος δρούσε σαν βαθύ λαρύγγι εγκληματικής οργάνωσης – Σοκαρουν οι αποκαλύψεις

Σε στρατηγείο κακοποιών είχαν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια τρεις...

Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία- εγκαταλείπει το ρωσικό MIR;

Οι κρατικές τράπεζες της Τουρκίας, ακολουθώντας τις ιδιωτικές, αρνήθηκαν...

Σάλος με τον Νίκο Χατζηνικολαου και την αναφορά του στον Θανάση Βεγγο στην εκπομπή του...

Με δυσκόλεψαν πολλοί, υπάρχει ένας που μου αρνήθηκε και με στεναχωρεί πολύ αυτό. Μιλάω για τον Θανάση Βέγγο. Δεν ήθελε να μιλάει, ενώ είχαμε πολύ καλή φιλία, επικοινωνία και σχέση, δεν τα κατάφερα.

Βρήκαν το παλικαρακι που είχε εξαφανιστεί καμμενο απο τη μέση και κάτω

Δραματική είναι η κατάληξη ενός νέου ανθρώπου από τον...

Επικός Κατρούγκαλος τα έκανε λαμπόγιαλο μέσα στο ΣΚΑΪ :”Αντί να απολογηθείτε για τα αφεντικά σας,...

Άγριος καυγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ μεταξύ...