Η σκανδαλώδης αγορά τουρκικών Drones από την Πολωνία, απειλή για την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μια διάτρητη απόφαση της, η Πολωνία κατέληξε να αγοράσει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) από την Τουρκία. Και είναι διάτρητη από όλες τις πλευρές που ανοίγει μία μεγάλη κερκόπορτα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ η οποία θα είναι αδύνατον να κλείσει εάν δεν ακυρωθεί άμεσα.

Το πρώτο σκέλος είναι το οικονομικό. Σύμφωνα με το Πολωνικό ΥΠΕΘΑ, θα αγοραστούν 24 τουρκικά Drones, με κόστος για κάθε σετ το οποίο αποτελείται από έναν σταθμό διοίκησης και 6 αεροσκάφη, να ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 67 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αντιθέτως, το Μαρόκο αγόρασε 2 σετ με συνολικά 13 Drones ιδίου τύπου με συνολικό κόστος 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μιλάμε λοιπόν για σχεδόν διπλάσιο κόστος, που φυσικά θα πληρώσει ο λαός της Πολωνίας. Αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ακριβής σύγκριση, διότι δεν γνωρίζουμε τον εξοπλισμό που θα περιλαμβάνουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που παραδίδονται στο Μαρόκο. Σε κάθε περίπτωση όμως, όποιος κι αν είναι ο εξοπλισμός, η υπερτιμολόγηση είναι προφανής.

Εδώ προκύπτει μείζον θέμα. Το εργοστάσιο των μη επανδρωμένων διοικείται από τον γαμπρό του Ερντογάν, η Τουρκία δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε διεθνές σύστημα ελέγχου στις πωλήσεις εξοπλιστικών, σε αντίθεση δηλαδή με ότι υφίσταται σε αντίστοιχες συμφωνίες όπου εμπλέκονται αμερικανικές ή ευρωπαϊκές εταιρίες. Πράγμα που με απλά λόγια σημαίνει ότι τυχόν υπερτιμολόγηση του κόστους των τουρκικών μη επανδρωμένων, εύκολα μπορεί να καταλήξει σε βαλίτσα η οποία θα δοθεί σε αυτούς που παίρνουν την απόφαση.

Εάν συνδυάσουμε το γεγονός αυτό με τους δρακόντειους νόμος που επέβαλλε ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα αναφορικά με την προστασία του προσώπου του, ακόμα και από χιουμοριστική κριτική δημοσιογράφων, προκύπτει το απλό συμπέρασμα ότι εάν κάποιος Πολωνός δημοσιογράφος τολμήσει να αμφισβητήσει ακόμα και με στοιχεία την συγκεκριμένη συμφωνία ως προς την διαφάνεια της, θα καταλήξει στη φυλακή.

Το γεωπολιτικό έγκλημα της Πολωνίας

Η Τουρκία εδώ και δεκαετίες εξαγοράζει στήριξη από δυτικές ηγεσίες, πληρώνοντας άφθονο χρήμα. Νόμιμο και παράνομο. Με αυτόν τον τρόπο έχει αποκτήσει αυτή την σκανδαλώδη ανοχή στα διαχρονικά εγκλήματα της κατά της ανθρωπότητας.

Οι θερμές δηλώσεις του Πολωνού προέδρου στο περιθώριο της ανακοίνωσης της συμφωνίας με την Τουρκία, φαίνεται ότι εντάσσονται ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο τουρκικής επιβολής. Ο δήθεν εχθρός των ισλαμιστών και της παράνομης μετανάστευσης, Αντρέι Ντούντα, μίλησε με θερμά λόγια για την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας την ως τον πολύτιμο σύμμαχο της Πολωνίας! Ο άνθρωπος λοιπόν που πουλάει αντί – ισλαμισμό και αντιμεταναστευτική ρητορεία στο εσωτερικό της χώρας, αποθεώνει τον αρχηγό του σύγχρονου τρομοκρατικού Ισλάμ και τον άνθρωπο που εκβιάζει ολόκληρη την ΕΕ με το μεταναστευτικό! Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Ταυτόχρονα όμως και αυτό είναι το σοβαρότερο, ο Ντούντα ανοίγει την κερκόπορτα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα τουρκικά όπλα. Την ίδια στιγμή που ο Καναδάς και η Αυστρία έχουν επιβάλλει εμπάργκο πωλήσεις εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των τουρκικών μη επανδρωμένων, επειδή ακριβώς αυτά χρησιμοποιήθηκαν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Εάν αυτή η συμφωνία δεν ακυρωθεί άμεσα, η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει μία ακόμα ισχυρότερη τουρκική απειλή. Με πρώτο θύμα φυσικά, την Ελλάδα. Η αφωνία λοιπόν της ελληνικής κυβέρνησης μπροστά σε αυτή την εφιαλτική εξέλιξη, είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ