Ιάσωνας Ζήσης: Αυτός είναι ο Έλληνας που πήγαν να βαφτίσουν κατάσκοπο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τη στιγμή που το αεροσκάφος της Ryanair προσγειώθηκε αναγκαστικά στη Λευκορωσία, σύμφωνα με το Belarus 1 ο Ιάσων Ζήσης, όπως ονομάζεται ο Έλληνας, βρήκε την ευκαιρία και κατέβηκε στο Μινσκ. Όχι, δεν ήταν κατάσκοπος της Λευκορωσίας που ζούσε στην Ελλάδα. Παντρεμένος με λευκορωσίδα είναι ο άνθρωπος και είχε επιλέξει την Ryanair λόγω κόστους για να φτάσει με ενδιάμεσο σταθμό στην Λευκορωσία, στην οικογένεια του.

Από τους 126 επιβάτες της πτήσης της Ryanair με προορισμό το Βίλνιους, οι 121συνέχισαν το ταξίδι τους έως τη Λιθουανία. Πέντε αποβιβάστηκαν στο Μινσκ, εκ των οποίων οι δύο ήταν ο Ρομάν Προτάσεβιτς και η σύντροφός του. Εκτός από τον Ζήση, φαίνεται ότι και οι άλλοι δύο επιβάτες οι οποίοι μίλησαν στην κάμερα δεν είχαν καμία σχέση με κατασκοπεία. Απλά αφού ως τελική κατάληξη είχαν το Μινσκ, βρήκαν την ευκαιρία και αποβιβάστηκαν μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Το κανάλι της Λευκορωσίας μετέδωσε ακόμα ότι οι άλλοι δύο επιβάτες που κατέβηκαν στο Μινσκ ήταν μια Αλεξάνδρα Σταμπρέντοβα και ένας Σεργκέι Κουλάκοφ.

Το ρεπορτάζ του Belarus 1 με τα τρία άτομα να δίνουν συνέντευξη (ο τελευταίος είναι ο Έλληνας με τη σύζυγό του που έκανε και τη μετάφραση):

ΔΗΜΟΦΙΛΗ