Αρχηγός κλαδικής ο Κυριάκος! Όλο το ΠΑΣΟΚ διόρισε στο ΑΣΕΠ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν δεν είσαι… πασόκος, μέλλον σε αυτή την κυβέρνηση δεν έχεις τελικώς. Μαθαίνω ότι οσονούπω θα συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, για να αποφασίσει με πλειοψηφία 3/5 τη νέα σύνθεση του ΑΣΕΠ. Μαθαίνω ότι για πρόεδρός του προορίζεται ο τέως ειδικός γραμματέας Θάνος Παπαϊωάννου, ο οποίος ήταν αρχηγός της ΠΑΣΠ στο Κολλέγιο Αθηνών. Για αντιπρόεδρός του προορίζεται ένας φίλος του πασόκος, πολιτικός μηχανικός, ονόματι Μανωλιδάκης – αν συγκράτησα σωστά το όνομά του.
Μέλος του ΑΣΕΠ θα γίνει με την ψήφο της Ν.Δ. και ο πολιτευτής του Ποταμιού και του ΚΙΝ.ΑΛ. Παναγιώτης Καρκατσούλης έπειτα από υπόδειξη της Φώφης Γεννηματά (φωτό). Παρέλκει, βεβαίως, να σημειώσω ότι όποιος έχει κεντροδεξιές καταβολές απορρίπτεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Η υποψηφιότητα του καθηγητή Μακρυδημήτρη για την αντιπροεδρία του ΑΣΕΠ απερρίφθη μετ’ επαίνων. Διερωτώμαι μετά ταύτα: Μήπως το όνειρο κάποιου κατά βάθος ήταν να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; Καθ’ υπερβολήν το λέω, μην παρεξηγηθώ. Αλλά πήξαμε στο πράσινο.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ που ξεσηκώθηκε και απειλεί με προσφυγή στο ΣτΕ, η συνέργεια ΝΔ και ΚΙΝΑΛ «φόρτωσε» με… πασοκικούς τη διοίκηση του ΑΣΕΠ, ενώ έκανε λόγο για κυβερνητική «μεθόδευση» που «αποβλέπει στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ ενόψει του μεγάλου προαναγγελθέντος γραπτού διαγωνισμού για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά και ενόψει της επιλογής των προϊσταμένων της δημόσιας διοίκησης».

«Η ΝΔ σε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, στη σημερινή συνεδρίαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, επέλεξαν νέο Πρόεδρο, νέο Αντιπρόεδρο και έξι συμβούλους του ΑΣΕΠ αποκλειστικά της δικής τους επιλογής, αποκλείοντας από τη διαδικασία την αξιωματική αντιπολίτευση, τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου αλλά και πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τις προτάσεις της ίδιας της ολομέλειας του ΑΣΕΠ», αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Και συνεχίζει: «Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πρόταση -προφανώς στο πλαίσιο αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης…- περιλαμβάνει εν ενεργεία κομματικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ».

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την «απροκάλυπτη προσπάθεια υποβάθμισης, ελέγχου και χειραγώγησης των Ανεξάρτητων Αρχών» εξαπέλυσε και ο Κυριάκος Βελόπουλος, που μίλησε για ακραία διχαστική και παλαιοκομματική πρακτική.

Πληροφορίες: Έγκυρες Πηγές – Δημοκρατία, Newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ