Άρπαξαν 3000 ευρώ μετρητά με fake email τράπεζας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οπως εξηγεί τομίδιο το θύμα στο ράδιο Θεσσαλονίκη την εξαπάτησαν την Μεγάλη Δευτέρα ενώ ήταν στην δουλειά της, με τρία απανωτά email από την τράπεζα Πειραιώς που δεν ήταν τελικά όμως η τράπεζα Πειραιώς.

Όπως λεει το θύμα: Το πρώτο το αγνόησα, το δεύτερο το πάτησα, και είμαι και ενημερωμένη πρέπει να πω.

Ήταν πιστή αντιγραφή των χαρακτηριστικών της τράπεζας. Το θέμα είναι ότι το είδα από κινητό και δεν το πρόσεξα εκείνη την στιγμή. Αν το έβλεπα από υπολογιστή θα το έβλεπα (ότι πρόκειται για απάτη) γιατί μεταγενέστερα που το είδα είπα πως είναι δυνατόν να την πάτησα. Μέσα είχε ένα link σαν εικονίδιο που έλεγε ενεργοποιείστε τώρα. Μου έλεγαν στην ουσία ότι ακυρώνεται η χρεωστική μου κάρτα και για να μην ακυρωθεί πρέπει να μπω να ενημερώσω τα στοιχεία μου.

Το δεύτερο mail το πάτησα και με πήγε σε ένα περιβάλλον σαν να έμπαινα στο e- banking μου. Μπήκα και βγήκα δύο – τρεις φορές και πείστηκα ότι είναι το e-banking μου. Μετά πάτησα τα στοιχεία της χρεωστικής μου και μου ήρθε το extra pin στο τηλέφωνο και μόλις είχα πληρώσει ύδρευση και το είδα ότι υπήρχε αυτό και λέω εγώ είμαι. Και μέχρι να φτάσω στο σπίτι, μου είχε μπλοκάρει η τράπεζα τις κάρτες μετά από 10 λεπτά. Και λέω τι έγινε;

Μου πήραν ότι είχε μέσα ο λογαριασμός, μεταφέροντας τα στον λογαριασμό που είχα δώσει τα στοιχεία της χρεωστικής. Και μου χρεώσανε και τις πιστωτικές. Δεν υπήρχε κόφτης από την τράπεζα. Τις έκοψαν μετά από 30 συναλλαγές.

Οι χρεώσεις στις πιστωτικές είπε πως το ποσό είναι 2.000 ευρώ ενώ συνολικά η «ζημιά» ανέρχεται στα 3.100 ευρώ.

Με πληροφορίες από το thessnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ