Νέο μακελειό στην Καλιφόρνια με 9 νεκρούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα (26/5), όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε μια σιδηροδρομική αποθήκη στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Απο το ieidiseis.gr

Ο αναπληρωτής σερίφης της κομητείας της Σάντα Κλάρα, Ράσελ Ντέιβις, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν «πολλοί τραυματισμοί και πολλοί θάνατοι» και πως ο δράστης είναι νεκρός.

Προσέθεσε πως δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί ο δράστης. Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο εάν σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά ή εάν αυτοκτόνησε.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 07:00 το πρωί (17:00 ώρα Ελλάδας) σε μια σιδηροδρομική αποθήκη, την οποία διαχειρίζεται η Αρχή μεταφορών της Σάντα Κλάρα (VTA), κοντά στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης.

«Μια φρικτή τραγωδία συνέβη σήμερα και οι σκέψεις μας πηγαίνουν στην οικογένεια της VTA», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γκλεν Χέντρικς, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της VTA.

Προσέθεσε πως οι πυροβολισμοί συνέβησαν σε ένα τμήμα του αμαξοστασίου όπου οι εργαζόμενοι κάνουν εργασίες συντήρησης οχημάτων και πως ο δράστης δεν εισήλθε στο κέντρο λειτουργίας και ελέγχου.

«Ο ένοπλος δράστης δεν αποτελεί πλέον απειλή και η εγκατάσταση έχει εκκενωθεί», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ, Σαμ Λικάρδο.

«Περνάμε μια πολύ σκοτεινή στιγμή. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ στην πόλη μας», συμπλήρωσε.

Το Σαν Χοσέ, μια πόλη με περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους, βρίσκεται στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ, του παγκόσμιου κέντρου τεχνολογικής καινοτομίας και έδρας ορισμένων από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της Αμερικής.

Οι τελευταίες πληροφορίες «θέλουν» τον δράστη να ήταν υπάλληλος της Αρχής μεταφορών της Σάντα Κλάρα, ενώ μεταδίδεται πως μεταξύ των νεκρών υπάρχουν επίσης υπάλληλοί της.

Ένας τοπικός συνεργάτης του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου ABC News, υπογράμμισε πως η σιδηροδρομική αποθήκη δεν ήταν ανοικτή προς το κοινό, οπότε, ο δράστης, διέθετε πρόσβαση υπαλλήλου, είτε έκανε διάρρηξη για να εισβάλει εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ