Κεραυνοί του Νικήτα Κακλαμάνη κατά της Τουρκίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επόμενη μέρα για την Ευρώπη μετά τη πανδημία καθώς και η αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ε.Ε σε περίπτωση μη αναστροφής της επιθετικής στάσης της απέναντι σε κράτη-μέλη της Ένωσης, αποτέλεσαν τα κορυφαία δύο θέματα, που έθεσε επί τάπητος, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων, ενώπιον του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. David Sassoli.

E62EB931 2497 4C7E B2B9 18CF2E459618

«Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως το θεσμό με την ευρύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υιοθετήσει τις πλέον προωθημένες και ξεκάθαρες θέσεις, όπως άλλωστε το έχει πράξει στη διαπραγμάτευση για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο όπως βλέπουμε συχνά να το πράττει σε ζητήματα Κράτους Δικαίου και λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών…» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Ν. Κακλαμάνης για να συμπληρώσει με νόημα: «Και όπως είδαμε πρόσφατα να το πράττει στο ψήφισμα της 19ης Μαΐου για την Τουρκία».

A1799DDC CACE 47EA 940A 53B17C7A1DFA

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, ήταν απόλυτος για τη στάση, που πρέπει να κρατήσει η Ε.Ε. απέναντι στην «ταραχοποιό» Τουρκία, σε περίπτωση που δεν διαφοροποιήσει την «αποικιοκρατική» της στάση, απέναντι σε χώρες-μέλη της Ένωσης, όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος:

«Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διατύπωσε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο ό,τι δεν τόλμησε το Συμβούλιο και η Επιτροπή, παρά την προσβολή του Τούρκου Προέδρου στο πρόσωπο της Προέδρου Von der Leyen, παρουσία του Προέδρου Michel. Η Τουρκία ασκεί συγκρουσιακή και εχθρική πολιτική έναντι Κρατών -Μελών και θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιδείνωση των σχέσεων Ε.Ε. – Τουρκίας επιβάλει επαναξιολόγησή τους σε βάθος, ακόμα και αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε περίπτωση μη αναστροφής της υφιστάμενης αρνητικής τάσης. Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους βασικούς ρόλους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, να εκφράζει πολιτικό λόγο, απαλλαγμένο από τους εθνικούς περιορισμούς του Συμβουλίου και από τις τεχνοκρατικές δεσμεύσεις της Επιτροπής. Είναι κρίσιμο να επισημάνουμε τη σημασία ενίσχυσης της συνεργασίας των εθνικών κοινοβουλίων και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου…» ήταν ενδεικτικά τα λόγια του Ν. Κακλαμάνη προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ