Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Τι είπε ο Μιθριδάτης για το τραγούδι “Για να μην τα χρωστάω” που έγινε Viral (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Η περίπτωση του Μιθριδάτη, που σε ένα 12λεπτο ραπ κομμάτι πέρασε γενεές δεκατέσσερις την κυβέρνηση, ήταν η τελευταία σε μια σειρά δηλώσεων και δημιουργιών ραπ καλλιτεχνών κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Μητσοτάκη προσωπικά. Το βίντεο του Μιθριδάτη έχει πάνω από 500.000 θεάσεις στο YouTube, αριθμός εντυπωσιακός για βίντεο τέτοιας διάρκειας. Αντίστοιχα, άλλοι ράπερ (π.χ. ο Θύτης) κυκλοφόρησαν βίντεο που διαδόθηκαν στο νεανικό κοινό, που προτιμά το Διαδίκτυο από τους παραδοσιακούς διαύλους ενημέρωσης.

Ο Μιθριδάτης από τα Ημισκούμπρια για το τραγούδι “Για να μην τα χρωστάω” που έγινε Viral στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

Τι απαντά για τις επικρίσεις και τον «αλγόριθμο» του Youtube

 

«Είναι ένα όχημα να μεταφερθούν απόψεις, εμπειρίες και σκέψεις. Είναι ένα μουσικό ντοκιμαντέρ. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί ο κόσμος να το χρησιμοποιήσει όπως επιθυμεί και θέλει» σημείωσε.

Ο Μιθριδάτης σημείωσε το ρόλο που έπαιξε η πανδημική συνθήκη που όλοι βιώνουμε και εξήγησε πως του ήρθε η ιδέα για το «έργο».

«Δεν θα έλεγα ότι είναι ακριβώς τραγούδι. Θα μπορούσε να ήταν θεατρικό μονόπρακτο. Εγώ το προσέγγισα μουσικά. Ένα μελοποιημένο έργο, έτσι μπορώ να το χαρακτηρίσω. Δεν εξυπηρετεί την ψυχαγωγία. Είναι ένα έργο που πρέπει ο άλλος να καθίσει, να το παρακολουθήσει. Έχει γίνει viral για άλλους λόγους» σχολίασε με νόημα.

«Δεν είπα σε μια νύχτα από το πουθενά την ώρα που έπινα το μοχίτο ότι θα γράψω ένα κομμάτι. Μάζεψα πολύ σαπίλα όλο αυτό το χρονικό διάστημα που βιώνουμε την πανδημική συνθήκη υπό τέτοιου είδους κυβερνητικής διαχείρισης» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, τόνισε πως «δεν είναι τα 2 χρόνια σε 12 λεπτά, κάποια σημεία είναι τα 40 χρόνια σε 12 λεπτά».

Αυτό που έγραψα «είναι οι σκέψεις μου, οι σκέψεις ενός ανθρώπου που ασχολείται με την τέχνη, όσα χρόνια ζω. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει πολιτική συνείδηση. Και με τα Ημισκούμπρια».

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις που έχει δεχτεί τις τελευταίες μέρες για σεξιστικούς στίχους, τόνισε πως «αυτό έχει γίνει τις τελευταίες δύο μέρες, έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία όλοι αυτοί να ακούσουν Ημισκούμπρια, ανακαλύπτεις πολλά όταν ακούς Ημισκούμπρια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο γιατί το τραγούδι δεν έχει μπει στις τάσεις του YouTube, σχολίασε: «Φαντάζομαι σε εμένα δεν θα λειτουργεί ο αλγόριθμος, δεν ξέρω, όλα τα άλλα μπορεί να είναι καχυποψίες. Πάντως τη δουλειά του την κάνει. Καλό θα ήταν, γιατί θα μπορούσε το μήνυμα να μεταφερθεί σε περισσότερο κόσμο. Στο χέρι μας είναι».

Καταλήγοντας είπε: «Όλοι πρέπει να πράξουμε το σωστό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ