Δυναμική παρέμβαση της Νίνας Κασιμάτη για το πλάνο εμβολιασμού γυναικών που θέλουν να γίνουν μητέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γιατί διατίθεται το εμβόλιο AstraZeneca σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας ενώ αντενδείκνυται;» αναρωτιέται, και δικαίως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη αναφερόμενη στις «παρόλες», όπως τις χαρακτηρίζει, του Κυριάκου Μητσοτάκη για «τον πάση θυσία» εμβολιασμό με ότι… να ‘ναι, τελικά.

«Η παρόλα του μη γιατρού πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη “καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο” αλλά και η σχετική αμέλεια, ανοχή της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, που προστατεύεται από το ακαταδίωκτο, φοβάμαι πως αποδεικνύεται εγκληματική για τις γυναίκες που σχεδόν καθημερινά κινδυνεύουν ή χάνουν τη ζωή τους από θρόμβωση» συμπληρώνει η Νίνα Κασιμάτη.

Προχθές συνεδρίαζε για ώρες η αρμόδια επιτροπή των γιατρών για να καταλήξουν να πουν στους πολίτες «κάντε το με δική σας ευθύνη ή επιλέξτε κάτι άλλο». Μα, εάν είναι να αποφασίζουμε μόνοι μας, τότε την επιστήμη πώς να την εμπιστευθούμε; Ή μήπως τα πέντε πολύ σοβαρά περιστατικά θρομβώσεων ή και τα συνολικά 1.500 με μεγάλα προβλήματα που έχουν ήδη καταγραφεί τους φαίνονται λίγα;

Κατέληξαν να πουν στους πολίτες «κάντε το εμβόλιο με δική σας ευθύνη ή επιλέξτε κάτι άλλο»

Είναι αμελητέο γεγονός να χάνουν τη ζωή τους νέες σαραντάχρονες γυναίκες και μητέρες; Αμείλικτα ερωτήματα γεννώνται. Κι ύστερα αναρωτιούνται στην κυβέρνηση γιατί ο κόσμος δεν έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ