23/06/2021

ΑΧΕΠΑ: Μεταφράζουν την ομιλία Παυλόπουλου για τα εθνικά δίκαια και την στέλνουν στο σύνολο των αμερικανών πολιτικών!

Πρωτοβουλία μεγάλης εθνικής σημασίας!

Η ΑΧΕΠΑ είναι μία από τις παλαιότερες, μεγαλύτερες, και ανεξέρτητες (μη πολιτικοποιημένες – ακομμάτιστες) οργανώσεις, αφοσιωμένη στο να προάγει Ελληνικά θέματα (ζητήματα) σε ολόκληρο τον κόσμο.

D78AB54B 2695 4F69 AD4C B561D8A1091C

Με περισσότερες από 40000 μέλη στην οικογένεια της, η Αχέπα έχει συνεισφέρει με πολυάριθμες δωρεές που αφορούν ιατρικές έρευνες, αρωγή – βοήθεια εύρεση εργασίας στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό καθώς και σε προγράμματα μαθητικών υποτροφιών.

Μέσω των Ελληνικών γλωσσικών προγραμμάτων και των πολιτιστικών εκδηλώσεων η ΑΧΕΠΑ συνεχίζει να συγκεντρώνει τις Ελληνικές κοινότητες παγκόσμια.

Μιλάμε λοιπόν για τον ισχυρότερο οργανισμό προώθησης ελληνικών συμφερόντων παγκοσμίως.

Γι’ αυτό, η απόφαση της ΑΧΕΠΑ να μεταφράσει την ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου για το καθεστώς των θαλάσσιων ζωνών της Ελλάδας και το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να το αποστείλει σε όλους τους αμερικανούς γερουσιαστές και πολιτικούς, έχει εξαιρετική σημασία.

Στην ομιλία του, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Προκόπης Παυλοπούλος στην Ειδική Διαδικτυακή Εκδήλωση που οργάνωσε η «AHEPA HELLAS», με θέμα «Το καθεστώς των Θαλάσσιων Ζωνών της Ελλάδας κατά το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (Σύμβαση του Montego Bay του 1982)», αναφέρεται στη μόνη διαφορά με την Τουρκία, που είναι η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλά μάλιστα για την ευνοϊκή τροπή της νομολογίας του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης και την ανάγκη επέκτασης της Αιγιαλίτιδας Ζώνης μας στα 12 ν.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ