23/06/2021

Σκληρή απάντηση του Νίκου Δένδια στην πρόκληση Τσαβούσογλου

Σκληρότατη απάντηση του Νίκου Δένδια πριν από λίγα λεπτά στην προκλητικη συμπεριφορά του Μεβλουτ Τσαβούσογλου. Με ανάρτηση του οΝίκος Δένδιας τονιζει μεταξύ άλλων:

Η δήλωση του Εκπροσώπου @GreeceMFA για τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ: Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης της Λωζάννης, την οποία επίσης υπέγραψε & έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει.

Όλη η δήλωση του:

Η Ελλάδα, κράτος δικαίου, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε Μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη.

Η Μουσουλμανική Μειονότητα στην Θράκη, αριθμεί περίπου 120.000 Έλληνες κατοίκους.

Οι συνεχείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αυτής από την Τουρκία, καθώς και οι αιτιάσεις περί δήθεν μη προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών αυτών, ή περί δήθεν διακριτικής μεταχείρισης είναι αβάσιμες και απορρίπτονται στο σύνολό τους.

Η Ελλάδα θα επιθυμούσε την βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου.

Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί τους θεμελιώδεις κανόνες αυτούς, συμπεριλαμβανομένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ