Για να καταλάβουμε…Οι Γερμανοί θέλουν να πάρουμε πίσω πρόσφυγες και εμείς το συζητάμε αν τους χτίσουν σπίτια ;;;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 27/5/2021 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Bild…

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης, που αφορά στο θέμα επιστροφής προσφύγων από Γερμανία στην Ελλάδα..

MHTSOTAKIS METANASTES SPITIA GERMANIA

Paul Ronzheimer: Την προηγούμενη εβδομάδα η γερμανική κυβέρνηση σας προσέφερε κεφάλαια για να δεχτείτε πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία. Οικονομική βοήθεια. Θα δεχτείτε την προσφορά; 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, αλλά αυτό δεν είναι απλώς θέμα επιστροφής προσφύγων που έφτασαν στη Γερμανία περνώντας από την Ελλάδα. Θα ζητήσω από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να βοηθήσουν την Ελλάδα και τις άλλες νότιες χώρες στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Η Γερμανία έχει όντως αναλάβει το δικό της μερίδιο.

Paul Ronzheimer: Έγινε μια συγκεκριμένη προσφορά από τον Γερμανό Υπουργό Εσωτερικών Horst Seehofer, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα πληρώσουμε αν η Ελλάδα δεχθεί τους πρόσφυγες.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αν η Γερμανία μπορέσει να χτίσει σπίτια για τους πρόσφυγες αυτούς, θα συζητήσω βεβαίως την προσφορά. Αλλά δεν μπορώ να προσφέρω στους πρόσφυγες κάτι που δεν μπορώ να προσφέρω στους έλληνες πολίτες. Είμαι πολύ ξεκάθαρος ως προς αυτό. Διότι έχουμε περιορισμένη δυνατότητα κοινωνικής στέγασης στην Ελλάδα.

Υ.Γ

Για να καταλάβουμε…οι Γερμανοί θέλουν να πάρουμε πίσω πρόσφυγες και εμείς το συζητάμε αν τους κτίσουν σπίτια..;;

Καταλάβαμε κάτι λάθος…;;

Εδώ δεν χωράνε οι υπάρχοντες…δεν θέλουμε…δεν το αντέχουμε και δεν μπορούμε και συζητάμε την περίπτωση να πάρουμε από Γερμανία μετανάστες αν τους χτίσουν σπίτια…;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ