Στο τουρκικό προξενείο ζήταγαν “σύνορα της Τουρκίας στο Νέστο” κι εμείς λέγαμε για την Αναντολού Εφές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρθρο του Χρήστου Καπούτση από το militaire.gr

Στις συναντήσεις του, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ΜΕΒΛΟΥΝΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ, με στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας στην Κομοτηνή, τους ψευτομουφτηδες και με εκπροσώπους του φιλοτουρκικού μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας της Θράκης, που προωθεί ανοιχτά την αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, δεν ήταν και ιδιαίτερα προσεχτικός ή «διπλωματικός» στις δηλώσεις του, αφού έκανε ευθεία αναφορά σε “τουρκική” μειονότητα και “τουρκικά” σχολεία της Θράκης, έννοιες μη συμβατές με την διεθνή νομιμότητα και φυσικά με την συνθήκη της Λοζάνης, σύμφωνα με την οποία, εντός της ελληνικής επικρατείας και στην περιοχή της Θράκης κατοικούν Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, που αποτελούν στην μουσουλμανική – θρησκευτική μειονότητα και απολαμβάνουν την απόλυτη και ισότιμη προστασία του Συντάγματος του Ελληνικού κράτους.

Η Τουρκία, αγνοεί την πραγματικότητα και επιμένει να απαιτεί όπως αναγνωριστεί ως εθνική τουρκική κοινότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται, από πλευράς διεθνούς δικαίου, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Αυτό δηλοί, με τον πλέον επίσημο τρόπο, η «ανεπίσημη» επίσκεψη του Μ. Τσαβούσογλου στην Θράκη. Σε μια κλειστή συνάντηση στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ακούστηκε, για μία ακόμη φορά (όπως μετέδωσε τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός), από στέλεχος του Προξενείου, η ακραία εθνικιστική άποψη ότι «τα σύνορα της Ελλάδας είναι , ΟΧΙ στον Έβρο, αλλά στο ποταμό Νέστο».

Η περσινή υβριδική επίθεση της Τουρκίας στον Έβρο, είχε στόχο, να περάσουν και να εγκατασταθούν στην Ελληνική Θράκη, 40-50 χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες, μουσουλμάνοι, εκλεκτοί του συστήματος εξουσίας του Τ. Ερντογάν. Ένα τουρκικό σχέδιο, με εφιαλτικές συνέπειες για την Ελλάδα, που όμως, είχε και οπαδούς Έλληνες δικαιωματιστές, στελέχη πολιτικών κομμάτων και ευρωβουλευτές!!!

Και η ελληνική αντίδραση; Ευτυχώς που ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και οι συνοριοφύλακες απέτρεψαν τα ερντογανικά σχέδια , που είχαν την αμέριστη υποστήριξη του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.
Και η απάντηση στην περιοδεία του Μ. Τσαβούσογλου στην Θράκη, με το έντονο αναθεωρητικό πρόσημο, ήταν …. «συγχαρητήρια στην Ανατολού Εφές για την κατάκτηση του τίτλου της Euroleague!!!!!

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε την έντονη αντίδραση των Πομάκων στην επίσκεψη Τσαβούσογλου στην ΘΡΑΚΗ.

«Είμαστε Έλληνες Πομάκοι. Δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στην ελληνική Θράκη» είναι το μήνυμα, που στέλνουν οι τοπικοί σύλλογοι των Πομάκων, προς τον ΥΠ.ΕΞ. της Τουρκίας, που αντιδρούν, κυρίως στην εμμονή της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, να αποκαλεί την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, «τουρκική». Την φωνή των Πομάκων, θα πρέπει επιτέλους να την «ακούσει» και η Κυβέρνηση και ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα. Ασφαλώς, καλύτερη εικόνα της πορείας των ελληνοτουρκικών, θα έχουμε στις 14 Ιουνίου, όπου στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, θα συναντηθούν , ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, μια συνάντηση που θα γίνει «υπό την σκιά» του αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Παρεμπιπτόντως, κατά το διήμερο της επίσκεψης Μ. Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, είχαμε μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο. Την Κυριακή 51 παραβιάσεις και την Δευτέρα 31 Μαΐου 59 παραβιάσεις του εθνικού μας εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη , οι περισσότερες από τα κατασκοπευτικά CN-235!

Σε κάθε περίπτωση, η έντοκη τουρκική δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, το διήμερο της ημιανεπίσημης και επίσημης επίσκεψης του τούρκου ΥΠΕΞ στην Ελλάδα, αποτελεί και επίδειξη στρατιωτικής ισχύος και είναι και ένα μήνυμα σαφές, ότι η Τουρκία στηρίζει τις διπλωματικές επιλογές και διμερείς συμφωνίες και στην ισχύ των όπλων. Σκεφτείτε , να μην είχε κατακτήσει το Euroleague «Ανατολού Εφες»… για αυτό συγχαρητήρια και από μας …..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ