Άρση lockdown: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων – Τα επόμενα βήματα χαλάρωσης που εξετάζονται (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρση lockdown: Ποια είναι τα σχέδια για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Συνεδριάζει σήμερα εκ νέου η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για περαιτέρω χαλάρωση το μέτρων, παρότι εκτιμάται ότι αποφάσεις για αλλαγές στη χρήση μάσκας για εμβολιασμένους και στο ωράριο της κυκλοφορίας θα ληφθούν μετά τις 15 Ιουνίου.

 

Για το θέμα της άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ρωτήθηκε χθες η κ. Πελώνη στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών και απάντησε: «Με τον ιό δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου».

Βρετανία: Θρίλερ με την πράσινη λίστα – Δεν θα συμπεριλάβει τελικά την Ελλάδα λέει το BBC

Σύμφωνα με τον Alpha, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 01:00 τη νύχτα είτε στη 01:30.

Μάλιστα, από την κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο τώρα έχει ισχύ από τις 00:30 έως τις 05:00 να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.

Boeing 787 800 Dreamliner OO JDL 22Diamond22 Tui 32140317807

Την ίδια στιγμή, ασκούνται πιέσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και για το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης. Και μπορεί να μην υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα, ωστόσο όπως όλα δείχνουν το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης θα πάει προς το τέλος του Ιουνίου. Τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο από τις 15 Ιουνίου και μετά οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να μην υποβάλλονται σε self test.

36χρονη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ