Ντροπή: Στην Ελλάδα του 2021 τραπεζίτες πολτοποίησαν βιβλία εκδοτικού οίκου που κατάσχεσαν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όταν τα βιβλία καίγονταν»: Αυτό ήταν το αφιέρωμα της Ντόιτσε Βέλε για την Γερμανία του 1933 όπου ναζί φοιτητές συγκέντρωναν βιβλία και τα έκαιγαν. Ήταν ένας προπομπός του Ολοκαυτώματος.

Ερχόμαστε στην Ελλάδα του 2021. Τράπεζες κατάσχουν εκδοτικό οίκο και αντί να διανείμουν τα βιβλία, να έρθουν σε επαφή με τους συγγραφείς για να τα αγοράσουν σε μία λογική τιμή, τα πολτοποιούν!

Τότε τα τάνκς, σήμερα τα banks. Η πρωτοφανής διολίσθηση μίας κοινωνίας σε έναν ιδιότυπο μεσαίωνα, όπου ο πολίτης μετατρέπεται σε δουλοπάροικο και η – υποτίθεται – δημοκρατικά εκλεγμένη εξουσία σε φεουδάρχη.

Την ίδια στιγμή τα κόμματα εξουσίας, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ χρωστούν στις τράπεζες περί τα 600 εκατομμύρια €. Δεν είδαμε όμως εκεί να πολτοποιείται ούτε προεκλογικό φυλλάδιο.

Δείτε τι αποκαλύπτει ο Δημήτρης Δερζέκος στο facebook

Με μεγάλη λύπη και μικρή έκπληξη πληροφορήθηκα την καταστροφή των βιβλίων που βρέθηκαν στις αποθήκες των εκδόσεων Γαβριηλίδης. Κατασχέθηκαν και πολτοποιήθηκαν από τις πιστώτριες τράπεζες του εκδοτικού οίκου, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή ανακοίνωση για όποιον από τους συγγραφείς επιθυμούσε με το αζημίωτο να διασώσει έστω ελάχιστα αντίτυπα – παρά τις απόπειρες από πολλούς να ενημερωθούμε. Είναι μια ενέργεια που αρμόζει σε μια φθίνουσα εποχή. Όπως φαίνεται για ορισμένους τα βιβλία δεν αξίζουν ούτε την ίδια τους την τιμή. Όπως θα έλεγε και ο Βαρβέρης:
Δεν τους παρηγορούν τα χρήματα
έχουν τόσα
που μπορούν και να τα αγοράσουν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ