Τσάμπα η “νίκη του Έβρου” πατριώτη… Στους Τούρκους η εταιρεία Γ. Καλλιμάνης

γράφει ο netakias

Με το Oruc Reis να αλωνίζει, την Γερμανία να μας έχει απαγορεύεσει να επεκτείνουμε στα 12 ναυτικά μίλια, τον Ερντογάν να έχει το Τουρκολιβυκό σύμφωνο και τώρα να θέλει να μας πάρει και την Αίγυπτο από σύμμαχο, μας έχουν ζαλήσει οι Νεοδημοκρατές για την “νίκη του Έβρου” που 1.000 αστυνομικοί των ΜΑΤ, σταμάτησαν 100 γυμνούς μετανάστες. Κι ενώ τώρα οι μετανάστες στην Θράκη, αντί να πηδάνε τον φράχτη, τους φέρνουν με πούλμαν από την Τουρκία, οι Τούρκοι αγόρασαν και την εμβληματική ελληνική εταιρία Καλλιμάνης Α.Ε.

ΒΟΡΙΔΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΠΛΕΥΡΗΣ

Την εξαγορά της Καλλιμάνης ανακοίνωσε η διοίκηση της τουρκικής εταιρείας Dardanel.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της Dardanel ενέκρινε την αγορά των χρεών ύψους 62.300.000 ευρώ προς τις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Cairo No.3 (Eurobank), Metexelixis (Quant), Τράπεζα Πειραιώς και ABC Factors.

Η τουρκική εταιρεία θα καταβάλει 6 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια θα καταθέσει αίτηση στα ελληνικά δικαστήρια για τη μεταβίβαση της Καλλιμάνης σε αυτήν.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

Η ιστορία της οικογένειας Καλλιμάνη ξεκίνησε το 1956, όταν τα δύο αδέλφια, Γιώργος και Θεόδωρος, παιδιά πολύτεκνης οικογένειας από τη Βάλτα Καλαβρύτων, κατέβηκαν στο Αίγιο. Ο Γιώργος 21 ετών και ο Θεόδωρος 24 ετών, έχοντας εργαστεί στην ποτοποιία Αναστασόπουλου στα Καλάβρυτα, ίδρυσαν ποτοποιία. Το 1965 τα δύο αδέλφια ανοίγουν στο Αίγιο το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης κατεψυγμένων τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ένα δίκτυο διανομής κατεψυγμένων προϊόντων, που σταδιακά εξαπλώνεται στη Βόρεια Πελοπόννησο και στη δεκαετία του ’70 επεκτείνεται στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Η Καλλιμάνης «γονάτισε» όταν το 2016 δάνεια ύψους 40.000.000 ευρώ χτύπησαν «κόκκινο» και οι τράπεζες διέκοψαν τη χρηματοδότησή της. Η Κωνσταντίνα Καλλιμάνη αναζήτησε διέξοδο είτε μέσω της Pillarstone είτε μέσω της συνεργασίας της με την ΕΛΓΕΚΑ, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Αποκάλυψη: Έχουμε δεσμευτεί στην Γερμανία να μην επεκτείνουμε στα 12 ναυτικά μίλια στην Κρήτη (Βίντεο)

Έφτασε να είναι ηγέτης στην ελληνική αγορά των κατεψυγμένων αλιευμάτων με συνολικό μερίδιο 25%, όμως τα τελευταία χρόνια η μάχη επιβίωσης αποδείχτηκε σκληρή, οι περιώνυμοι Έλληνες επενδυτές έκαναν πίσω και τελικά οι… Τούρκοι της Dardanel, γνωστής εταιρείας ιχθυηρών βαθείας κατάψυξης, έκαναν κίνηση-ματ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ