Βαθαίνει το ρήγμα στη Νεα Δημοκρατια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την οργή της Κοινωνίας και τις εσωκομματικές τριβές…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Το “Ευρωβαρόμετρο” στις αρχές Μαΐου δημοσιοποίησε μια έρευνα σοκ για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία καταρρίπτει όλους τους μύθους των ελληνικών δημοσκοπήσεων με τα πλασματικά και υπερεκτιμημένα αποτελέσματα! Αυτή η συνταρακτική έρευνα αποσιωπήθηκε από όλα τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών – μεγαλοεργολάβων – μεγαλοεφοπλιστών! Και πώς μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού η κυβέρνηση εν μέσω COVID19 τα έχει “μπουκώσει με ένα σκασμό λεφτά” προκειμένου να παραπλανούν τον κόσμο με τα “ποιοτικά” τους αποτελέσματα, όταν η κοινωνία ολόκληρη βράζει από θυμό και αγανάκτηση!
Τι είναι όμως το “Ευρωβαρόμετρο”;
Από το 1973, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα πραγματοποιούν τακτικές δημοσκοπήσεις σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Το 2007, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε τις δικές του δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκοπήσεις αυτές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με έμφαση στις αντιλήψεις και τις προσδοκίες των πολιτών όσον αφορά την ανάληψη δράσης εκ μέρους της ΕΕ, καθώς και στις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ένωση. Επίσης, οι δημοσκοπήσεις αξιολογούν λεπτομερώς τη στάση των πολιτών απέναντι στην ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις απόψεις των πολιτών για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Λόγω της μακράς αυτής διαδικασίας, η ανάλυση των αποτελεσμάτων παρέχει μια λεπτομερή εικόνα των τάσεων και της εξέλιξης της κοινής γνώμης αναφορικά με τα ευρωπαϊκά θέματα, τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινωνικό-δημογραφικό επίπεδο!
Τι έδειξε το “Ευρωβαρόμετρο” λοιπόν στην τελευταία του έρευνα;
Το 71% του λαού μας δηλώνει δυσαρεστημένο και απογοητευμένο!
Το 78% αναγνωρίζει ότι η χώρα βρίσκεται σε κακή κατάσταση!
Το 54% έχει δυσκολίες στο πορτοφόλι του!
Το 90% δέχεται ότι η οικονομία είναι σε κρίση!
Το 61% δηλώνει ότι πάρθηκαν λάθος μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας!
Το 67% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας!
Το 74% δεν εμπιστεύεται την τηλεόραση! Κτλ. Κτλ.
Όπως ήταν φυσικό, αυτή η έρευνα του οργάνου της ΕΕ ήταν γνωστή στο Μέγαρο Μαξίμου αρκετές ημέρες πριν τη δημοσιοποίησή της και η οποία θορύβησε απίστευτα τους Επιτελείς του και έτσι οι “σοφοί” του, αφού συσκέφθηκαν κυριευμένοι από πανικό, αποφάσισαν μέσω της γνωστής σε αυτούς πολιτικής της επικοινωνίας – προπαγάνδας, να διαθέσουν κι άλλα διαφημιστικά κονδύλια προκειμένου να προσπαθήσουν να παραπλανήσουν τον λαό και να τον διατηρούν σε καταστολή!
Έτσι οι δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν από τα Συστημικά ΜΜΕ, παρουσιάζουν ως καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με 50%+. Βέβαια το 60%+ έχουν θετική άποψη για τη διακυβέρνηση της χώρας. Επίσης, αν σήμερα γίνονταν εκλογές, η ΝΔ θα τις κέρδιζε με ποσοστό 37%+!

Φωτιές και εγκληματικότητα, τα προβλήματα που δεν μπορεί να ελέγξει ο Πρωθυπουργός…

Ωστόσο, είναι τα πράγματα όπως μας τα παρουσίασε το “Ευρωβαρόμετρο” ή είναι όπως τα παρουσιάζουν οι ελληνικές δημοσκοπήσεις, που διεξάγονται κατόπιν εντολής μεγαλοεπιχειρηματιών στους οποίους ανήκουν τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, εφημερίδες, διαδικτυακές σελίδες, όπου εργάζονται οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που μετέχουν στα άλλα αναφερόμενα Μέσα, αλλά και ενίοτε ποδοσφαιρικές ομάδες!
Για να δώσετε απάντηση θα πρέπει να αξιολογήσετε, πως η έρευνα του “Ευρωβαρόμετρου” έγινε πριν από τα παρακάτω ακραία γεγονότα:
Πρώτον, την τεράστια φωτιά που ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας την περασμένη Τετάρτη 19 Μαΐου και έκαψε πάνω από 50 χιλιάδες στρέμματα στα Γεράνεια όρη! Τα Γεράνεια όρη που προστατεύονταν με “Natura” (Το δίκτυο Natura 2000 αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα ευρωπαϊκά προγράμματα για την προστασία της φύσης και ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της Ε.Ε. για τη διατήρηση της φύσης. Ιδρύθηκε τον Μάιο του 1992 με την υιοθέτηση της οδηγίας των οικοτόπων η οποία συμπληρώνει την οδηγία για τα πουλιά (79/409/ΕΟΚ) και από κοινού αποτελούν την νομική βάση του δικτύου)!
Αυτή η νέα βιβλική καταστροφή ξεσκέπασε την κυβερνητική ανικανότητα! Αυτή η Πολιτεία και ο κρατικός της μηχανισμός δεν βάζουν ποτέ μυαλό! Το πάθημα δεν τους γίνεται ποτέ μάθημα! Και βέβαια ποτέ δεν φταίει ο κρατικός μηχανισμός που δεν προέβλεψε έγκαιρα, ώστε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, από τη στιγμή που είχε ενημερωθεί πως θα υπάρξουν ισχυροί άνεμοι! Φταίει πάντα ο “στρατηγός άνεμος” και οι απρόσεκτοι πολίτες (;;;)! Φταίνε οι μετεωρολόγοι που ήταν ασαφείς στις προβλέψεις τους (;;;)! Φταίνε όλοι εκτός από τους καθ΄ ην αρμόδιους!
Εκτός όμως από τα χιλιάδες στρέμματα δάσους και οξυγόνου που χάθηκαν πάλι σε δυο 24ωρα, καταστράφηκαν περιουσίες πολιτών ανεκτίμητης αξίας και όσων οι περιουσίες σώθηκαν, εκείνοι θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε ένα καρβουνιασμένο τοπίο! Υπεύθυνοι όμως δεν θα υπάρξουν! Όπως μετά από δυο χρόνια δεν υπάρχουν υπεύθυνοι για την βιβλική καταστροφή της Ανατολικής Αττικής όπου θρηνήσαμε 103 θανάτους συμπολιτών μας!
Και δεύτερον, το έλλειμα ασφάλειας που καθημερινά αυξάνεται στους Έλληνες πολίτες, αφού η χώρα τους μεταβάλλεται σε Κολομβία των Βαλκανίων!
Αφού στις ελληνικές εκθέσεις της ΕΛΑΣ αποτυπώνεται η δράση οργανωμένου εγκλήματος με συμμετέχουσα την ελληνική μαφία σε εκτέλεση συμβολαίων θανάτου!
Του δολοφονικού εν ψυχρώ εγκλήματος του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και του 56χρονου στα Βριλήσσια, ακολούθησαν η μαφιόζικη δολοφονία 32χρονου σε καφετέρια στα Σεπόλια στις 30 Μαΐου 2021 και την επομένη το πρωί είχαμε νέα εν ψυχρώ δολοφονία στη Βάρη, πρώην πυγμάχου! Θα πρέπει να συνυπολογίσετε και τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου 2021!

Σφαγή με αντιπαραθέσεις στη ΝΔ…

Αλλά και οι εσωκομματικές τριβές στη ΝΔ, δημιουργούν αίσθημα αμφιβολίας των δημοσκοπήσεων, από τη στιγμή που αυξάνονται!
Δημιουργώντας πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου!
Γιατί πιστεύω έπεσε στην αντίληψή σας το εκρηκτικό διήμερο, όπου η Βουλευτής Επικρατείας Μαριέττα Γιαννάκου και η Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη καταψήφισαν τα άρθρα 7 (από κοινού και εξίσου άσκηση της γονικής μέριμνας) και 13 (χρόνος επικοινωνίας παιδιού με τον γονέα που δεν διαμένει μαζί του) περί συνεπιμέλειας των παιδιών!
Αλλά και οι δυο άφησαν ισχυρές αιχμές και κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και κατά του ίδιου του Πρωθυπουργού!
Επίσης, η προ ημερών “ανταρσία” του κ. Κώστα Τζαβάρα στην φημολογούμενη από το Μαξίμου κάθοδο στην Ηλεία του “εκλεκτού” της Οικογένειας Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, Θεόδωρου Σκυλακάκη (τυγχάνει σήμερα να είναι αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική και υπεύθυνος για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, διόλου ευκαταφρόνητη κυβερνητική θέση) τον έκανε “Τούρκο” (τον Κώστα Τζαβάρα)! Ο οποίος αφού εκτόξευσε βολές κατά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως με αφορμή τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ηλεία, όπως και κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή την συνεχώς αυξανόμενη σκληρή εγκληματικότητα, είπε πως δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ, αφού δεν συμμετέχει ο ίδιος σε κωμωδίες!

Να συνυπολογισθεί, πως όλοι οι παραπάνω αναφερόμενοι ανήκουν στην “Καραμανλική πτέρυγα της Βουλής”!

Θα αντέξει ο Πρωθυπουργός την “επίθεση” των Καραμανλή και Σαμαρά;

Έτσι οι ηχηροί κλυδωνισμοί πλέον στη ΝΔ μόλις ξεκίνησαν! Για φανταστείτε τι ακριβώς θα γίνει όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαιτήσει από το εκλογικό Σώμα την “πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως άλλωστε έχει συμφωνήσει με τον Ζόραν Ζάεφ;
Δηλαδή να ψηφίσει η Κ.Ο. της ΝΔ τους 3 εφαρμοστικούς νόμους – πρωτόκολλα – μνημόνια, νομιμοποιώντας έτσι απόλυτα την “Συμφωνία των Πρεσπών”;
Τους οποίους εφαρμοστικούς νόμους ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι θα καταψηφίσει!
Αυτής της καταψηφίσεως υπέρμαχος είναι και ο άλλος πρώην Πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής!
Έτσι ουδείς γνωρίζει αυτήν την στιγμή, πόσοι ακόμη Βουλευτές της Κ.Ο. της ΝΔ θα συνταχθούν με τους Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή!
Μια ρήξη που την επόμενη ημέρα θα φέρει συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να περάσουν από τη Βουλή και η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου μας, αλλά και να γίνει η ελληνική προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις Ελληνό-τουρκικές διαφορές!
Ζητήματα που επιθυμεί η Άγκελα Μέρκελ να έχει κλείσει μέχρι τον Σεπτέμβριο που διεξάγονται οι γερμανικές εκλογές και η οποία έχει ήδη δηλώσει πώς δεν θα συμμετάσχει αφού αποχωρεί από την πολιτική!

Απουσία Καραμανλή και “Καραμανλικών” από την εκδήλωση των 40 χρόνων στην ΕΕ…

Αλλά ενδεχομένως η απουσία από το Ζάππειο Μέγαρο του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ (τότε ΕΟΚ) και η οποία επετεύχθη επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, θείου του Κώστα και ιδρυτή της ΝΔ, να σηματοδοτεί πολιτικές εξελίξεις!
Αυτή η απουσία δεν μπορεί παρά να εξάγει πολιτικό μήνυμα, αφού επίσης δεν παρέστη στην εκδήλωση ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, επί σειρά ετών συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και ένθερμος Ευρωπαϊστής!
Όπως ηχηρότατη και με πολιτικό νόημα, ήταν και η απουσία του πρώην ΥΠΕΞ (τρεις φορές) και εκ των κορυφαίων διπλωματών, Πέτρου Μολυβιάτη (υπήρξε πολύ στενός συνεργάτης, “εξ απορρήτων” του Κωνσταντίνου Καραμανλή, διατελέσας διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού (1974 – 1980), γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας (1980 – 1985 και 1990 – 1995) και Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ (1996-204)!
Επίσης τον Πέτρο Μολυβιάτη ουδέποτε κάλεσε το ΕΛΙΑΜΕΠ της Οικογένειας Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, προκειμένου να καταθέσει την άποψή του για την προ-αλειφόμενη ελληνική προσφυγή της ελληνικής κυβέρνησης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα Ελληνό-Τουρκικά!

Αλαλούμ σκέψεων στο Μαξίμου…

Έτσι, με αυτά και με τ΄ άλλα – όπως πολλές φορές έχω γράψει – ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επεξεργάζεται σχέδιο έκτακτων εκλογών! Πού όλα έδειχναν πως αυτές θα γίνονταν στο τέλος του Οκτωβρίου, προκειμένου να εισπράξει η ΝΔ τα οικονομικά οφέλη της τουριστικής καλοκαιρινής περιόδου, σε συμπόρευση με την – όπως ελπίζει το επιτελείο του Μαξίμου – τιθάσευση του COVID19!
Βέβαια τελευταία γεννήθηκαν και άλλες ισχυρές απόψεις και οι οποίες συμβουλεύουν τον Πρωθυπουργό να εξαντλήσει την τετραετία! Και όπου αυτό βγει! Σε μια στρατηγική στόχευση δηλαδή, που δεν διαφέρει από την πάλαι ποτέ πολιτική χάραξη από χαρτορίχτρες!
Ωστόσο το σίγουρο είναι, πως σύντομα θα έχουμε έναν γενναίο ανασχηματισμό, που δεν θα έχει καμιά σχέση με τους δυο προηγούμενους!
Τον οποίο “Καραμανλικοί” και “Σαμαρικοί” περιμένουν ήδη στα “χαρακώματα”! Οψόμεθα!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ