Διαδικτυακή ημερίδα για το 1821

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                        1821-2021: 200 ΧΡΟΝΙΑ

ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

ΩΣ ΓΕΝΝΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΜΗΤΡΑ

ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 

ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ και ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ 

ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Η Πολιτιστική μας Κληρονομιά δεν είναι Τα Ιστορικά Γεγονότα αλλά οι Αξίες και Οι Αρχές που τα Δημιούργησαν και τα Διαμόρφωσαν αλλά και που Δημιουργήθηκαν  και Διαμορφώθηκαν από αυτά.

Αναζητώντας αυτά τα στοιχεία στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 ζούμε την «Αποκάλυψη» της Νεότερης Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, στην «Φανέρωση Αξιών» που ενσωματωμένες στον «Άνθρωπο» τον Ελευθερώνουν από τα δεσμά του «Τρόπου ζωης» για να κατακτήσει το «Περιεχόμενο Ζωης», Διαχρονικό Αίτημα και Κριτήριο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Μάθετε Περισσότερα : Το Ετήσιο Πρόγραμμα


012BF488 6A8F 4770 A045 4F5C19059473

Το “Κοινωφελές Ίδρυμα Περσευς Αθηναιος – Μουσείο Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς” και το Ίδρυμα Ελληνισμού στην Ελλάδα, με το σπινθηροβόλο έναυσμα της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής με έδρα την California , και το Hellenic Cultural Center των Νοτιοδυτικών Πολιτειώνσυνέθεσαν και πραγματοποιούν ένα κύκλο Εκπαιδευτικών Ημερίδων   στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, στις οποίες διδάσκουν από την Ελλάδα, Καθηγητές Πανεπιστημίου και Προσωπικότητες της Επιστήμης και του Δημόσιου Βίου. Οι Ημερίδες –και τα Εργαστήριά τους- είναι μια Κοινωφελής Προσφορά . Η συμμετοχήπροϋποθέτει –ΔΩΡΕΑΝ- Εγγραφή. Χορηγείται Πιστοποιητικό ΠαρακολούθησηςΤην διάχυση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος και του Εκπαιδευτικού υλικού που παράγεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Περσευς Αθηναίος εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, διαχέεται ανά την Οικουμένη από το World Hellenic Diaspora μέσα από τις δυνατότητες ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτει  στο Texas.

10 Ιουνίου 2021  Ώρα Ελλάδος  7μμ

5η Παγκόσμια Διαδικτυακή Ημερίδα

                              1821 

OI  ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

…. η   Νεότερη Πολιτιστική μας Κληρονομιά

Κεντρική Ομιλήτρια η Καθηγήτρια Δρ. Μαρη Δεληβοριά

Διαδικτυακή Ημερίδα για την ανάλυση των βαθύτερων αιτίων της ισότιμης συμμετοχής των Ελληνίδων στην Επανάσταση και στις επιτυχίες της, όχι μόνο από πλευράς στρατηγικής, αλλά και  ως αποτέλεσμα των Αρχών, των Αξιών και των εννοιών που προσδιορίζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, που συνθέτουν την οντολογική μας υπόσταση που περιλαμβάνεται στην έννοια «Νεότερη Πολιτιστική Κληρονομιά».

Μάθετε Περισσότερα – Δηλώστε Συμμετοχή (Η εγγραφή βρίσκεται στο κάτω μέρος της αναδυόμενης σελίδας)

.-

Σύνδεσμος Παρακολούθησης   

Στην Περίπτωση που δεν έχετε Microsoft Teams και δεν μπορείτε να  κατεβάσετε την  Δωρεάν Εφαρμογή στον υπολογιστή ή στο κινητό σας, ο ανωτέρω σύνδεσμος θα σας οδηγήσει σε μια Πλατφόρμα με Εναλλακτική Λύση (κλικ εδώ)  μέσα από την οποία θα συνδεθείτε μέσω Web έστω και εάν έχετε Windows XP ή και Windows 7

ΔΗΜΟΦΙΛΗ