Έφυγε απο τη ζωη η Νίτσα Σαπουντζή, η ιδιοκτητρια της θρυλικής μπουτίκ Renata στο Κολωνάκι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα απο τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της κοσμικής Αθήνας, η Νίτσα Σαπουντζή έφυγε απο τη ζωη. Ήταν ιδιοκτήτρια της θρυλικής μπουτίκ “Renata” στο Κολωνάκι, που έντυσε  όλη την κοσμική Αθήνα τις δεκαετίες του ’80 και ’90 με ρούχα ξένων διάσημων οίκων.

82621F84 217D 4305 A949 89DE5BDB5D71

Εφυγε απο τη ζωη στην έβδομη δεκαετία της ζωής της, την Πέμπτη 3 Ιουνίου, στην αγκαλιά της μοναχοκόρης της Ειρήνης Σαπουντζή, που τη φρόντιζε έως το τέλος.

Τα τελευταια χρόνια είχε αποτραβηχτεί από τον χώρο της μόδας και την κοσμική ζωή, παραδίδοντας τη σκυτάλη στην κόρη της. Οι δεκάδες πιστοί φίλοι και συνεργάτες μίλησαν στην Espresso για ένα μεγάλο παιδί, ένα γλυκό πλάσμα, μια «γαλαντόμα και ανοιχτοχέρα» γυναίκα. Λάτρευε την οικογένειά της, ήταν αφοσιωμένη στους φίλους της -που πάντα συγχωρούσε, ακόμα και αν την είχαν πικράνει-, μισούσε την υστεροβουλία και τις υποχωρήσεις.

Το κατάστημα έγινε σύντομα ο ναός της αθηναϊκής κομψότητας, ταυτίζοντας το όνομα της Νίτσας με την ιστορία των οίκων υψηλής ραπτικής που αντιπροσωπεύει. Εξυπηρετούσε η ίδια τις διάσημες πελάτισσές της, ντύνοντάς τες με τα ωραιότερα μοντέλα των διάσημων οίκων, τα οποία επιλέγει στα ταξίδια της στο εξωτερικό. Μάλιστα, κυκλοφορούσε η φήμη ότι η Νίτσα χάριζε τα πανάκριβα μοντέλα σε όσες φίλες της, αλλά και σε στιλίστες και δημοσιογράφους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ