Novartis: “Μου είπαν να δώσω τον Αλέξη Τσίπρα για να γλιτώσω” (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA παραχώρησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Για την υπόθεση Novartis και τις εξελίξεις με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή μίλησε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Όπως είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, «είναι πρωτοφανές στην ιστορία του ελληνικού κράτους να ασκηθεί ποινική δίωξη και πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος εν ενεργεία αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αν ισχύουν όσα διαβάζω ο κ. Αγγελής έχει υποπέσει σε βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα. Πληροφορήθηκα ότι με επιστολή στον κ. Τσιάρα ζήτησε ακρόαση. Μερικές φορές ο κατήφορος δεν έχει όρια. Έχει ταλαιπωρήσει πλήθος συναδέλφων του. Ο κ. Αγγελής γιατί τρέμει την κρίση των συναδέλφων του και σπεύδει για προστασία στον υπουργό Δικαιοσύνης; Δεν σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και απροκάλυπτα επιδιώκει πολιτική παρέμβαση και προστασία; Ελπίζω ο κ. Τσιάρας να σεβαστεί την μέχρι τώρα ιστορία του και τον θεσμικό ρόλο του και να μην δεχτεί να συναντήσει τον κ. Αγγελή, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες και οι οποίες δεν αποκλείεται να τον οδηγούν και εκτός του δικαστικού σώματος».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι «δύο χρόνια διώκομαι άδικα με ανοησίες, με ψέματα, με παραλογισμούς. Ποιος παρεμβαίνει λοιπόν στη Δικαιοσύνη; Ελπίζω να μην το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η εξέλιξη με τον κ. Αγγελή οδήγησε σε άλλη μια κατάρρευση της μεγάλης πολιτικής απάτης διότι σκευωρία δεν υπάρχει. Υπάρχει πολιτική απάτη όχι μόνο για τη Novartis αλλά και για άλλα μεγάλα σκάνδαλα. Το διεφθαρμένο τμήμα του πολιτικού οικονομικού συστήματος που εδώ και πολλά χρόνια λεηλατεί και έχει επιδοθεί σε πλιάτσικο της Ελλάδας υποχρεώθηκε να καταφύγει στη μεγαλύτερη απόπειρα απάτης από συστάσεως ελληνικού κράτους για να διασωθεί. Όχι μόνο ποινικά αλλά και πολιτικά. Επιχείρησε να εμφανίσει τα τεράστια σκάνδαλα της Novartis, της λίστας Λαγκάρντ, των Panama Papers ως σκευωρίες μου. Η πολιτική απάτη όμως είναι θνησιγενής στον πυρήνα της».

bribe novartis fbi facebook

Όπως τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος, «τη λίστα Λαγκάρντ δεν την έφτιαξα εγώ, την έστειλε η κα Λαγκάρντ. Τη λίστα Λαγκάρντ την ερεύνησε ο κ. Αθανασίου, έγινε ειδικό δικαστήριο και καταδικάστηκε υπουργός και λένε ότι είναι δική μου σκευωρία. Μέχρι κι ο Γιάννος Παπαντωνίου είπε ότι τα εξοπλιστικά είναι σκευωρία δική μου. Μόνο ο κ. Σώρρας δεν έχει βγει να πει ότι είναι σκευωρία δική μου η υπόθεσή του…».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε ακόμη ότι “έκαναν την Προκαταρκτική Επιτροπή που τελικά εξελίχθηκε σε μπουγάδα ξεπλύματος σκανδάλων. Στα έγγραφα του FBI αποτυπώνονται ονόματα και ποσά. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα γνωρίζει αλλά προκαλεί τη ΝΔ να τα πει. Βεβαίως και θα τα πω εγώ. Σέβομαι τη Δικαιοσύνη και θα τα πάω πρώτα στον φυσικό μου δικαστή. Οι κατήγοροί μου γίνονται μόνοι τους κατηγορούμενοι από τα σφάλματά τους”.

Είχε ενημερωθεί η ΝΔ για τα έγγραφα του FBI

Στη συνέχεια ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στο πώς έγινε η γνωριμία του με τον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», κ. Φιλιππάκη.

«Εγώ δεν τον γνώριζα. Τον γνώρισα από τη ΝΔ. Τον γνώρισα και έχω πολύ καλές σχέσεις. Όταν έγραψε η εφημερίδα ότι ο κ. Αγγελής αρνήθηκε να πάρει τα στοιχεία από το FBI, με τον κ. Φιλιππάκη είχα συναντηθεί μόλις 2-3 φορές. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι αυτά είναι πολύ σοβαρά. Μου είπε είναι ακριβώς όπως τα γράφουμε. Μου αποκάλυψε ότι την πληροφορία την έχει από πολύ υψηλά κλιμάκια της ΝΔ».
NOVARTIS GATE

Όπως είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, «στην κουβέντα με τους Αμερικανούς ήταν Τουλουπάκη- Αγγελής- Αμερικάνοι. Κάποιος ενημέρωσε αμέσως μετά τη ΝΔ για στοιχεία που αφορούν σε Έλληνες πολιτικούς». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η Ελένη Τουλουπάκη ζήτησε με έγγραφο δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ για να παρακάμψει την άρνηση του κ. Αγγελή να παραλάβει τα στοιχεία από το FBI. Κάποτε πρέπει να έρθει αυτή η δικαστική συνδρομή».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης συμπλήρωσε ότι «μόνο με το βιβλίο του κ. Λοβέρδου να πήγαινα με κάποια σημεία που έχω βρει, θα αρκούσαν για την απολογία μου. Όμως δεν θα τους κάνω τη χάρη. Θα πάω πάρα πολλά. Να δούμε πού είναι το παραδικαστικό, ποιος εκβίασε εμένα. Μου έλεγαν να δώσω τον Τσίπρα για να γλιτώσω».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «έχω μάθει να τιμώ τον λόγο μου και να έχω μπέσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ