Επιτέλους, Εθνική στρατηγική για το ελαιόλαδο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιρετική η πρωτοβουλία του υπουργού Σπήλιου Λιβανού
Βρέθηκε υπουργός που αναγνωρίζει ότι το ελληνικό λάδι αποτελεί υγρό χρυσάφι της ελληνικής γης! Μέχρι σήμερα, ανεχόμασταν το ελληνικό λάδι, το καλύτερο λάδι στον κόσμο, να πωλείται σε εξευτελιστικές τίμες κυρίως σε Ιταλούς, οι οποίοι το τυποποιούσαν και το πουλούσαν ακόμα και σε εικοσαπλάσια τιμή από την αγορά!

Είναι μία πρωτοβουλία η οποία πρέπει να αγκαλιαστεί από όλο το πολιτικό σύστημα, να συνεχιστεί και να καθιερωθεί για όλα τα προϊόντα της Ελληνικής Γης.

Η χάραξη εθνικής στρατηγικής για την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, µε στόχο να καταστεί συνώνυμο της ποιότητας σε όλο τον κόσµο. Μιλώντας σε εκδήλωση της «Αξιον Εκδοτικής», ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός χαρακτήρισε το ελληνικό λάδι «χρυσό της ελληνικής γης», σημειώνοντας ότι στο ΥΠΑΑΤ συστάθηκαν δύο οµάδες εργασίας. Μία για το λάδι και µία για την ελιά, που αποτελούνται από έγκριτους επιστήµονες, εκπροσώπους της πραγματικής αγοράς, ειδικούς, που θα δουλεύουν παράλληλα, αλλά συνάµα συνεκτικά, µε σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, µε συγκεκριμένη στοχοθεσία και χρονοδιαγράµµατα.

«Στόχος να µας βοηθήσουν να διαµορφώσουμε την εθνική µας στρατηγική δίνοντας
λύσεις σε χρόνια προβλήματα, διορθώνοντας λάθη και αλλάζοντας κακές νοοτροπίες του
χθες» τόνισε ο κ. Λιβανός. Συμπλήρωσε πως η Πολιτεία έχει υποχρέωση να κάνει ό,τι
είναι δυνατόν για να το προστατεύσει, να διευκολύνει και να ενισχύσει την παραγωγή και
την προώθησή του στις διεθνείς αγορές και να αναδείξει τις δυνατότητες του ελληνικού
ελαιοκομικού τοµέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ