Εργασιακό νομοσχέδιο από τον μεσαίωνα – Δείτε την σύγκριση με το αντίστοιχο ισπανικό και θα καταλάβετε

H Iσπανία δείχνει τι σημαίνει σύγχρονο κοινωνικό φιλεργατικό κράτος και εξευτελίζει το «μεσαιωνικού» τύπου εργασιακό έκτρωμα των ΜητσοτάκηΧατζηδάκη!

Η Ισπανία ετοιμάζει, αμέσως μετά την πανδημία, ριζοσπαστικές αλλαγές για τα εργασιακά δικαιώματα, φυσικά υπέρ των εργαζομένων. Και αυτό για να προστατεύσει τους εργαζόμενους και για τον κίνδυνο της απόλυσης και για τις αποδοχές τους.

Με τον τρόπο αυτό η Ισπανική Κυβέρνηση δείχνει τι σημαίνει δημοκρατικό κοινωνικό κράτος και τι σημαίνει προστασία της εργασίας και των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, η οποία φοράει σήμερα τη «λεοντή» της δήθεν προστασίας της επιχείρησης για να καταργήσει ουσιώδη εργασιακά δικαιώματα.

Η νέα ισπανική νομοθεσία επιτρέπει και τη σύγκριση με τα τεκταινόμενα εν Ελλάδι, όπου Μητσοτάκης και Χατζηδάκης, με το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά,επιχειρούν να καθιερώσουν συνθήκες «γαλέρας» στους εργασιακούς χώρους.

Για να αντιληφθεί κανείς τη χαώδη διαφορά μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας των Μητσοτάκη-Χατζηδάκη στα εργασιακά αρκεί το παράδειγμα της σχεδιαζόμενης νέας ισπανικής ρύθμισης για τους εργαζόμενους σε εταιρείες παράδοσης γευμάτων (delivery). Κατά τη σχεδιαζόμενη λοιπόν ισπανική νομοθεσία, εφεξής οι εταιρείες αυτές πρέπει να προσλαμβάνουν επισήμως τους υπαλλήλους τους, με κανονικό μισθό, ασφαλιστική κάλυψη και επίδομα ανεργίας. Έτσι η Ισπανική Κυβέρνηση φέρνει, υπέρ των εργαζομένων, προ των ευθυνών τους τις εταιρείες delivery που «θησαύρισαν» κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αυτές οι συγκρίσεις δείχνουν τι σημαίνει ευαισθησία για τον εργαζόμενο και τι σημαίνει πλήρης παράδοση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα καταχρηστικά εργοδοτικά συμφέροντα, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του εκτρώματος «μεσαιωνικού» τύπου των Μητσοτάκη-Χατζηδάκη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ