Οι τελευταίες μέρες της Δημοκρατίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Όσο η δύναμη της Ρώμης στους προ Χριστού αιώνες αυξανόταν διαρκώς με την επέκταση και την κατάκτηση νέων λαών προς όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα και παρά την εισροή χρυσού και αργύρου από όσους “εντάσσονταν” στην Pax Romana, ο λαός χρεοκοπούσε, οι τιμές των βασικών αγαθών εκτοξεύονταν στα ύψη και η  περιουσία άρχισε να συγκεντρώνεται στα χέρια μεγάλων γαιοκτημόνων με την ψαλίδα μεταξύ των φτωχών και των πλουσίων να διευρύνεται.

anatrixiazei i dimokratia kai klaine oi suntagmatologoi

Με μια “παρένθεση” των αδελφών Γράκχων που έκαναν φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις και τελικά δολοφονήθηκαν από την ελίτ, η Ρώμη βυθίστηκε στην ασυδοσία και τη διαφθορά ακολούθησαν τύποι σαν τον Καλιγούλα, τον Νέρωνα και τον Κόμμοδο.

Είναι φαίνεται χαρακτηριστικό οι ελίτ να επαναστατούν και να αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια αναδιανομής και αλλαγής τους καθεστώτος κυριαρχίας τους, ενώ όταν βρίσκουν μάλιστα και την ευκαιρία με κυβερνήσεις που ελέγχουν απόλυτα, να λειτουργούν ασύδοτα και να λειτουργούν ως οδοστρωτήρας για τους κάτω.

Η Ελλάδα έχει μπει πλέον για τα καλά σε περίοδο “σκοτεινών αιώνων” και οπισθοδρόμησης που θα οδηγήσει τον λαό σε περιόδους του 19ου αιώνα.nea dimokratia eydap 2

Χαρακτηριστικά παρακμής είναι ότι βλέπουμε, όλα τα χαρακτηριστικά ενός απολυταρχικού καθεστώτος, παρά του ότι τυπικά έχουμε μια εκλεγμένη κυβέρνηση.

  • Η δικαιοσύνη έχει κατεβάσει πλέον τα χέρια και παρά τα δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα, δεν κάνει καν τον κόπο, έστω για την τιμή της να τα ερευνήσει, εισαγγελείς διώκονται, όπως στην Τουρκία, υπάρχει η..
  • ασύμμετρη αστυνομική βια, που είναι ταυτόχρονα ιδεολογική και ταξική, για παράδειγμα ο Χρήστος Παππάς να είναι άφαντος, αλλά η αστυνομία να σπάει χέρι 13χρονου παιδιού, δολοφονείται δημοσιογράφος μέρα μεσημέρι,  υπάρχει…
  • αλλοίωση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας με δήθεν αφορμή τον κορονοϊό, με νομοσχέδια να περνάνε χωρίς κανένα κοινοβουλευτικό έλεγχο και τους βουλευτές να ψηφίζουν με τηλεργασία και τέλος ο πλήρης έλεγχος των ΜΜΕ.

i topiki autodioikisi os ektrofeio diafthoras 1440

Ως προς Μέσα Μαζικης Ενημέρωσης, την προηγούμενη εβδομάδα έδωσαν ρεσιτάλ παραπληροφόρησης. Μετά την δήλωση Μπάιντεν για την την άρση στις πατέντες των εμβολίων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ειρωνευτεί αυτή την πρόταση όταν έγινε από την Αλέξη Τσίπρα λέγοντας στην βουλή ότι “Είναι αστεία επιχειρήματα…Άγνοια, αφέλεια και παραπληροφόρηση…Φαίνεται ότι κάποιοι, μετά τα λεφτόδεντρα, ανακάλυψαν και τα εμβολιόδεντρα” τα ΜΜΕ έσπευσαν να βιάσουν την ίδια την αλήθεια.

Στην αρχή μετέφεραν την είδηση, ότι πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στις πατέντες των εμβολίων, αποσιωπώντας ότι ήταν πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, στο σημείο μάλιστα να γράψει μέσο ότι ο Μπάιντεν υιοθέτησε την άποψη Μητσοτάκη. Μετά την κατακραυγή στα κοινωνικά δίκτυα κι το βίντεο του πρωθυπουργοί που κυκλοφόρησε, “έθαψαν” τελείως την είδηση, ακόμη και την ίδια την δήλωση του Αμερικανού πρόεδρου!

pliris upotagi stous daneistes 1440 400

Ένα άλλο σημάδι ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μεσαίωνα είναι στην παιδεία.

Από μια χώρα που επενδύει στην κατά κεφαλή καλλιέργεια τα τελευταία 70 χρόνια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το brain drain την Ελλήνων Ιατρών στο εξωτερικό, προς τις πιο “ανεπτυγμένες” χώρες του Βορρά, που παρά τον πλούτο τους, δεν έχουν αρκετούς ιατρούς για να καλύψουν τις ανάγκες τους, με τον νόμο Κεραμέως πλέον η μόρφωση γίνεται πλέον ταξικό προνόμιο λίγων τυχερών που θα καταφέρουν να περάσουν στα ΑΕΙ και όσων έχουν τα λεφτά να αγοράσουν το πτυχίο, όπως έκανε βεβαίως και ο ίδιος πρωθυπουργός. Με 30.000 λιγότερους φοιτητές κάθε χρόνο, σε βάθος 10ετίας η Ελλάδα θα έχει 300.000 λιγότερο μορφωμένους, για να το κάνουμε ταληράκια. Αντί δηλαδή να βελτιώσει την παιδεία, την στερεί από τους Ελληνες.

me ftharmena ulika den erxetai i allagi 11440

Τέλος στην Εργασία, που είναι και το επόμενο νομοσχέδιο δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από ένα κόμμα που χρωστάει σε θαλασσοδάνεια €310εκ, ενώ και ο ίδιος ο αρχηγός του έχει εκκρεμή χρέη σχεδόν €1,3εκ. Φέρνει λοιπόν ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις, όπως τα ζήτησαν ο ΣΕΒ και οι Τράπεζες με απλήρωτες τις υπερωρίες, δηλαδή μείωση μισθού, αφού όσο και να εργαστεί κάποιος παραπάνω, θα πληρωθεί το ίδιο, ταυτόχρονα με την αύξηση του ορίου της υπερεργασίας στις 150 ώρες τον χρόνο, πρακτικά κάποιος θα δουλεύει ένα μήνα τον χρόνο δωρεάν!

Και τέλος ένα πάγιο αίτημα των Τραπεζών ήταν να διώξουν πάνω από 20.000 υπαλλήλους, που δεν θέλουν να φύγουν με εθελούσια, ή είναι σε παραγωγικές ηλικίες. Γι αυτό άλλαξε τον νόμο που ήθελε όποιον δικαιωνόταν δικαστικά για καταχρηστική απόλυση να επαναπροσλαμβάνεται. Ετσι θα μπορούν να διώξουν όποιον θέλουν, πετώντας στο δρόμο ανθρώπους πχ 50 – 60 ετών οι οποίοι είναι μετά αδύνατον να ξαναβρούν εργασία.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Kontra News της Κυριακής 9 Μαΐου 2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ