Αβραμόπουλος και Σχοινάς νομιμοποιούν το σχέδιο του Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο;

Και οι δυο σήκωσαν συμμετοχή σε τουρκικό Φόρουμ που θα συμμετέχει και ο κατοχικός ηγέτης ως «πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» ενώ η Ντορα Μπακογιάννη οταν ενημερώθηκε οτι θα ειναι εκει και ο κατοχικός ηγέτης απέσυρε την συμμετοχή της.

Μπράβο Ντόρα! Η Μπακογιάννη ακύρωσε την συμμετοχή της στο τουρκικό Φόρουμ του αίσχους

Την ώρα που ο ασταθής -από όλες τις απόψεις- Ερντογάν δίνει καθημερινά ρεσιτάλ αναίδειας και προκλητικότητας απέναντι στην Ελλάδα, δεν είναι φρόνιμο η ελληνική πολιτική τάξη να του εξασφαλίζει αμέριμνη πιστοποιητικά δημοκρατικής συμπεριφοράς.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που τα εκλαμβάνει ως κίνητρα ανανέωσης των ιταμών απειλών. Προκαλεί, υπό το πρίσμα αυτό, αλγεινή εντύπωση η πληροφορία ότι δύο θεωρούμενοι σημαντικοί Έλληνες πολιτικοί, οι δύο πρώην ΥΠΕΞ και ο ένας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, δήλωσαν συμμετοχή στο διπλωματικό φόρουμ (Antalya Diplomacy Forum) που διοργανώνει η Τουρκία στην Αττάλεια το τριήμερο 18-20 Ιουνίου!

14290912 144A 47F8 BFEF 341536101943

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο συνέδριο που έχει τη σφραγίδα του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το οποίο θα ανοίξει με χαιρετισμό ο ίδιος ο… γιαλαντζί σουλτάνος. Αν κρίνουμε από τη σοβαρότητα των συμμετεχόντων, πρόκειται μάλλον για μια θερινή σύναξη γραφικοτήτων.

Όμως, το πράγμα αλλάζει όταν διαβάζει κανείς ότι πρώτος και καλύτερος έχει προσκληθεί ο Ερσίν Τατάρ, ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, με τον βαρύγδουπο τίτλο -που επιδιώκει να κατοχυρώσει διεθνώς ο Ερντογάν με τη βοήθεια των Άγγλων- «πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»!

Αντί λοιπόν οι Έλληνες πολιτικοί να επιχειρούν να αποτρέψουν Ευρωπαίους αξιωματούχους κρατών από το να συμμετέχουν σε αυτό το συνέδριο (σ.σ. η συμμετοχή πάντως του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ είναι ιδιαίτερα σημαντική…), τονίζοντας αυτό ακριβώς, συμμετέχουν οι ίδιοι, νομιμοποιώντας με τον τρόπο αυτόν διά της ανοχής τους τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Eκπρόσωποι βαλκανικών χωρών και περιοχών άμεσου τουρκικού ενδιαφέροντος

Μεταξύ των προσκεκλημένων βλέπει, βέβαια, κάποιος φιλύποπτος εκπροσώπους βαλκανικών χωρών (παρών και ο Σκοπιανός Πρόεδρος) και περιοχών άμεσου τουρκικού ενδιαφέροντος (Μαυροβούνιο και Κόσοβο), συν το απαραίτητο ενεργούμενο της Άγκυρας, όπως τον αποκαλούν στη χώρα του, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, έναν απίθανο τύπο ονόματι Χουσρέβ Εμίν, που εκπροσωπεί -λέει- την «Ένωση Μακεδονικών Οργανώσεων της Τουρκικής Κοινωνίας των Πολιτών», κάποιον που δηλώνει «εθνικός ηγέτης των Τατάρων της Κριμαίας», καθώς και κάτι ανθυπομέτριες δευτεράντζες που δηλώνουν υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δείχνει σαφώς ότι αντιμετωπίζει την τουρκική διπλωματική εμποροπανήγυρη με εμφανώς χαμηλής ποιότητας διαβάθμιση.

«Θέλουμε να συζητηθούν οι εξελίξεις στον κόσμο και το όραμα για το μέλλον», εξηγεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάτι που φαίνεται αβέβαιο από τη σύνθεση των προσκεκλημένων. Μέχρι στιγμής, όπως διατείνεται, «υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους 12 αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων και βλέπουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Συμμετέχουν μέχρι στιγμής 43 υπουργοί και μεγάλος αριθμός πρώην αρχηγών κρατών και πρώην υπουργών. Υπάρχουν επίσης εκπρόσωποι διεθνών οργανώσεων, μεγάλος αριθμός διανοουμένων, φοιτητές, καθηγητές».

Μια μικρή ΔΕΘ με τουρκικό τρόπο, δηλαδή…

Και ανάμεσα σε όλους αυτούς και δύο δικοί μας, για να νομιμοποιήσουν το σχέδιο Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο. Τους περνά, άραγε, από το μυαλό η σκέψη να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους ή θα πρέπει να τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ