Κάποιος να ενημερώσει την πρόεδρο ότι οι Έλληνες επαναστάτησαν το 1821. Δεν έκαναν «μπάχαλα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάποιος να ενημερώσει την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου ότι  οι Αγωνιστές του 1821 «επαναστάτησαν» για να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό.  Δεν «εξεγέρθηκαν» απλώς

Απανωτά τα λάθη της κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ιδίως σε ό,τι αφορά την ιστορία μας και κυρίως την ιστορία της Επανάστασης του 1821.  Το χθεσινό όμως υπερβαίνει πολλά όρια… Να υπενθυμίσουμε ότι η κυρία Σακελλαρόπουλου είναι πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή στις πλάτες της έπεσε το βάρος του εορτασμού των 200 ετών από την εθνεγερσία. Βάρος, που όπως φαίνεται την συνέθλιψε, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να το επωμιστεί. Όπως φαίνεται ότι την έχει συνθλίψει η ίδια η θέση που ανέλαβε, διότι δεν είναι θέση γλεντιού, διασκέδασης και πολυτελούς διαβίωσης εντός του προεδρικού μεγάρου. Είναι θέση ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και την ιστορία.

Μιλώντας λοιπόν σε εκδήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τα 200 χρόνια της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης το 1821 μίλησε, μεταξύ άλλων τινών, και για «το όραμα των εξεγερμένων» Ελλήνων το 1821!!

Δεν ξέρουμε αν η φράση είναι δική της ή κάπου τη διάβασε. Ό,τι και να συμβαίνει είναι ανεπίτρεπτο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, πρώην Πρόεδρος του ΣτΕ, σε  μια τέτοια εθνική συγκυρία όπως εκείνη των 200 χρόνων από το 1821, να μην κατανοεί την κορυφαία διάκριση μεταξύ «επανάστασης» και «εξέγερσης».

Για να είμαστε λοιπόν εξηγημένοι κα Πρόεδρε: Οι Πρόγονοί μας, Αγωνιστές του 1821, «επαναστάτησαν» τότε για να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό και για να ιδρύσουν Ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος.  Κατά συνέπεια δεν «εξεγέρθηκαν» απλώς.  Γιατί αν είχαν απλώς εξεγερθεί δεν θα μιλάγαμε σήμερα ούτε για Επανάσταση του 1821 ούτε για Ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος.

Και αν δεν έχει κατανοήσει αυτή τη βασική διαφορά μεταξύ «επανάστασης» και «εξέγερσης», καλό είναι η κα Σακελλαροπούλου να διαβάσει – αν δεν το είχε κάνει στα φοιτητικά της χρόνια, που νομίζαμε ότι τότε ανήκε στην Αριστερά – το περίφημο βιβλίο του Albert Camus «L’homme révolté».  Εκεί ο μεγάλος – και τιμημένος με Νόμπελ – γάλλος συγγραφέας, κάνει σαφώς την αντιδιαστολή μεταξύ «επανάστασης» και «εξέγερσης», με την τελευταία να αποτελεί μέσο αντίστασης στην αυθαιρεσία κάθε εξουσίας.  Ενώ η «επανάσταση» σημαίνει αγώνα για την πλήρη και εκ βάθρων ανατροπή της.

Να το θυμόσαστε λοιπόν στο μέλλον κα Πρόεδρε: Οι Πρόγονοί μας Αγωνιστές του 1821 «επαναστάτησαν».  Γι’ αυτό σήμερα είμαστε ελεύθεροι και έχουμε το ΝεώτεροΕλληνικό Κράτος, του οποίου είσθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Eυτυχώς η επικεφαλής της Επιτροπής για το 1821 κα Γιάννα Αγγελοπούλου δεν κάνει τέτοια λάθη.  Πάντα μιλάει για την Επανάσταση του 1821…

Πληροφορίες από το newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ