Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από τον Τασούλα: Φίμωσε τον Τσίπρα στη Βουλή (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά δεν επετράπη σε αρχηγό κόμματος και δη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λάβει τον λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να απαγορεύει στον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί προκειμένου να στηλιτεύσει μία ακόμα άρνηση απάντησης του πρωθυπουργού στην Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει για τα «θαλασσοδάνεια» της ΝΔ ύψους 342.950.583,94 ευρώ τη στιγμή που αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας με τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Μετά τη φίμωση στα μέσα ενημέρωσης και στα social media, η κυβερνητική πλειοψηφία -δια του προέδρου της Βουλής- απαγόρευσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για να διαμαρτυρηθεί αναφορικά με την παρατεταμένη αδιαφορία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ενώ ο Αλ. Τσίπρας βρισκόταν στο βήμα της Ολομέλειας, ο Κ. Τασούλας πήρε τον λόγο και ισχυρίστηκε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δικαιούται δια να… ομιλεί.

«Θα με απογοητεύσετε σήμερα» είπε εισαγωγικά και πρόσθεσε: «Θέλω να σας πω πως το θέμα που θέσατε σήμερα δεν ευσταθεί». Σημείωσε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν άπλετο δικαίωμα να μιλούν στην Ολομέλεια, όμως, αυτό δεν ισχύει κατά τη συζήτηση των Επίκαιρων Ερωτήσεων. Ανέφερε, επίσης, ότι την προηγούμενη φορά που συνέβη το ίδιο, διαμαρτυρήθηκε κατά τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. «Πήρα θέση και είπα ότι δεν είναι δυνατόν να καθιερωθεί τέτοια πρακτική μονόλογου στην περίπτωση που κάποιος πολιτικός αρχηγός κρίνει ότι πρέπει να διαμαρτυρηθεί στη διαδικασία των Επικαίρων Ερωτήσεων επειδή δεν έχει οριστεί απάντηση του πρωθυπουργού ή κάποιου υπουργού» ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε: «Καλόπιστα σας λέω ότι δεν προβλέπεται του Κανονισμό». Μάλιστα, είπε ότι είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε αλλαγή του Κανονισμού και ζήτησε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

 

Με πληροφορίες απο το documentonews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ