Το Γερμανικό κοινοβούλιο απέρριψε νομοσχέδιο επιβολής εμπάργκο όπλων στην τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γερμανία απέρριψε νομοσχέδιο που υπέβαλαν στις 11 Ιουν. 2021, τα κόμματα της Αριστεράς και των Πρασίνων στο κοινοβούλιο της χώρας, σχετικά με την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.  

Η πρόταση, με τίτλο «ΟΧΙ όπλα στην Τουρκία», που συνέταξε από LINKE, απορρίφθηκε από τους βουλευτές των κομμάτων που σχηματίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού, δηλαδή τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), τη Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) καθώς και του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), ενώ βουλευτές του GRÜNE και της δεξιάς λαϊκιστικής εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) απείχαν, ανέφερε η έκθεση.

Η άλλη πρόταση, με τίτλο «Ακύρωση των αδειών πώλησης υποβρυχίων στην Τουρκία», που συνέταξε η GRÜNE, απορρίφθηκε επίσης από τις ψήφους των βουλευτών CDU / CSU, SPD και FDP κατά των ψήφων υπέρ των GRÜNE και LINKE και αποχές βουλευτών της AfD. Ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Klaus-Peter Willsch περιέγραψε το νομοσχέδιο και τη συζήτησή του ως «. Υπενθύμισε τη δήλωση του συμπροέδρου του Πράσινου Κόμματος Ρόμπερτ Χάμπεκ σχετικά με τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών στη μη ΝΑΤΟική Ουκρανία, τονίζοντας ότι το σχέδιο που παρουσιάστηκε για την Τουρκία, μέλος της συμμαχίας, απέχει πολύ από την αλήθεια. Οι γερμανικές εξαγωγές υποβρυχίων και σχετικές εξαγωγές εξοπλισμού στην Τουρκία μεταξύ 2002 και Οκτωβρίου 2020 ανήλθαν σε 128,8 εκατομμύρια ευρώ, Σημείωσε προσθέτοντας ότι, η Γερμανία ενέκρινε έτσι την πώληση εξοπλισμού που ήταν πιθανό να χρησιμοποιηθεί στη Λιβύη και σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την Ελλάδα και την Κύπρο, σύμφωνα με την αναφορά.

Η πρόταση της GRÜNE είχε ως στόχο να επιβάλει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, αν και στοχεύει τις παρατηρήσεις της γερμανικής κυβέρνησης ότι, μόνο  εξοπλισμός που χρησιμοποιείται από ναυτικές δυνάμεις έχουν πουληθεί στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Αυτό δικαιολογείται από τις εξελίξεις στην Τουρκία καθώς και από γεγονότα που σχετίζονται με την Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Ο αναπληρωτής της GRÜNE Katja Keul, ο οποίος συνέταξε την πρόταση, απαρίθμησε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις συχνές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου της Τουρκίας με την εξωτερική πολιτική της, όπως η εισβολή της στη βόρεια Συρία και η συμμετοχή στον πόλεμο στη Λιβύη, καθώς και απειλές για μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ελλάδα και Κύπρος στην ανατολική Μεσόγειο ως οι λόγους της κίνησης. «Η πώληση πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων υπονομεύει τόσο την ασφάλειά μας όσο και τα συμφέροντα των εταίρων μας στην ΕΕ και κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη ενός τέτοιου κινδύνου από την άποψη της πολιτικής ασφάλειας», δήλωσε ο Keul.

exomatiakaivlepo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ