2/08/2021

Τουρκικές “επιθέσεις” σε σκάφη του Λιμενικού και η Αθήνα λέει “δεν πάθαμε και τίποτα”

Σύμφωνα με το militaire.gr το επεισόδιο στη Μυτιλήνη μεταξύ σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής και του ελληνικού Λιμενικού δεν ήταν το μοναδικό τις τελευταίες ώρες. Είχε προηγηθεί ακόμη μία παρενόχληση χθες! Το περιστατικό δεν ανακοινώθηκε από το Λιμενικό. Ίσως επειδή “δεν υπήρξαν υλικές ζημιές”, όπως σ΄ αυτό που έγινε σήμερα τα ξημερώματα…

Οι τουρκικές παρενοχλήσεις που φθάνουν μέχρι και στο να “πέφτουν πάνω” στα σκάφη του Λιμενικού, γίνονται ώρες πριν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρεθεί απέναντι από τον Ερντογάν στις Βρυξέλλες. Αυτός είναι και ο λόγος που άπαντες στην Αθήνα προσπαθούν να αποκρύψουν ή να υποβαθμίσουν τα γεγονότα. Η λογική μοιάζει με το γνωστό ανέκδοτο που καταλήγει στην ατάκα “ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα”.

Δυστυχώς έχουμε πάθει πολλά και όλα αυτά μαζί μας έχουν οδηγήσει σε μια “άλλη κατάσταση” στο Αιγαίο, την οποία δεν είχαμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα. Είναι σα να έχει αλλάξει σιωπηλά το καθεστώς του. Έχουμε αναφερθεί σε σωρεία περιστατικών που προκαλούν αυτή την υποψία.

Θα αναρωτηθούν κάποιοι: “Και τι να κάνουμε; Να μη συναντήσει ο κ.Μητσοτάκης τον κ.Ερντογάν αύριο”; Σημασία έχει τι λες στις συναντήσεις. Αυτό ισχύει και για την αυριανή συνάντηση. Αν ο Έλληνας πρωθυπουργός εξηγήσει με πειστικό τρόπο ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει πλέον ούτε ένα βήμα πίσω και ότι το “διάλειμμα της ανοχής μας” τελείωσε, η συνάντηση θα ΄ναι χρήσιμη. Διαφορετικά ακόμη και το “γαλήνιο καλοκαίρι” που αναμένει η κυβέρνηση τίθεται υπό αμφισβήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ